Η οροσειρά Tianzi

Σχολές Καπάτου Η οροσειρά Tianzi

Η οροσειρά Tianzi είναι το πιο παλιό δάσος της Κίνας. Ανήκει στο εθνικό δασικό πάρκο της Zhāngjiājiè. Το 1982 αναγνωρίστηκε ως το πρώτο εθνικό πάρκο της Κίνας με μία περιοχή που εκτείνεται σε 4.800 εκτάρια.

Βρίσκεται στη βόρεια ηπειρωτική περιοχή Huan της Κίνας. Αναφέρουμε ότι η Huan δικαίως υπερηφανεύεται για τη φυσική της ομορφιά. Είναι γεμάτη άγρια βουνά και παρθένα δάση. Έχει άψογο καιρό που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε τουρίστα να εξερευνήσει τη φύση.

Η οροσειρά Tianzi, το 1992 αναγνωρίστηκε επίσημα ως τοπίο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πράγματι, η οροσειρά Tianzi παρουσιάζει ένα εκθαμβωτικό και επιβλητικό τοπίο, απείρου κάλους. Πλαισιώνεται από θηριώδης βράχους που υψώνονται στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή η μοναδική θέα των πανύψηλων βράχων προκαλεί δέος στον κάθε επισκέπτη. Η περιοχή απαριθμεί 3.000 στήλες, βράχους, που ξεπερνούν τα 200 μέτρα. Η σύστασή τους είναι από χαλαζία και αμμόλιθο.

Βασικά, οι γεωλογικές μεταβολές των αιώνων συνέβαλλαν ώστε η οροσειρά Tianzi να έχει μία πυκνή βλάστηση. Ανάμεσα στους βράχους σχηματίζονται πολλές χαράδρες και αρκετά φαράγγια. Φυσικά, δε λείπουν τα ρέματα, οι λίμνες, καθώς επίσης και οι καταρράκτες.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές σπηλιές και δύο φυσικές γέφυρες. Η οροσειρά Tianzi αποτελεί πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό τουριστών. Αυτή η μεγάλη προσέλευση του κόσμου δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή. Αφού χρειάστηκε να μετακινηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής σε άλλα σημεία, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα, χτίστηκαν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και δημιουργήθηκαν αρκετά εστιατόρια.

Όλες αυτές οι μεγάλες αλλαγές του φυσικού τοπίου επέφεραν αντιδράσεις στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO ως προς την ιδιότητα της περιοχής, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=NWDNXq1y4xw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.