Η Παναγία του Καζάν

Σχολές Καπάτου Ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας του Καζάν

Η Παναγία του Καζάν και το θαύμα εύρεσης της εικόνας της

Η Παναγία του Καζάν είναι μία εικόνα της Παρθένου Μαρίας της μητέρας του Χριστού. Πιθανότατα η εικόνα αυτή φτιάχτηκε στη Κωνσταντινούπολη. Ήταν και εκεί που χάθηκε το 1209 κατά τη διάρκεια της εισβολής των Ταρτάρων. Όμως, την βρήκαν ξανά το 1579, στη πόλη Καζάν, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Έκτοτε, η Παναγία του Καζάν, τιμάται από τον ρωσικό λαό και γιορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη της στις 28 Αυγούστου με πανηγύρια και διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, υπήρξε η ίδια η Παναγία που υπέδειξε σε ένα νεαρό κορίτσι τον τόπο στον οποίο βρισκόταν η συγκεκριμένη εικόνα.

Το σπίτι στο οποίο κατοικούσε το νεαρό κορίτσι, κατεδαφίστηκε από μία μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη πόλη και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της. Σε αυτό το συγκεκριμένο σπίτι ήταν που η Παναγία του Καζάν, υπέδειξε, ότι υπήρχε η εικόνα της. Πράγματι, η εικόνα της, βρέθηκε κάτω από τα απομεινάρια της παλιάς κατοικίας.

Από τότε μέχρι και στις μέρες μας η λατρεία της Παναγίας του Καζάν είναι πολύ διαδεδομένη ανάμεσα σε όλους τους Ρώσους. Της έχουν δε αφιερώσει, πολλές εκκλησίες στη μνήμη της.

Η Παναγία του Καζάν αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους πιστούς

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η τέχνη των εικόνων είναι πολύ διαδεδομένη στην Ρωσία. Έτσι λοιπόν, η Παναγία αναπαριστάται σε αμέτρητες εικόνες και κάδρα.

Το 1993 η εικόνα της Παναγίας του Καζάν δωρίθηκε στο Πάπα Giovanni Paolo II. Όμως, μετά από χρόνια, στις 28 Αυγούστου 2004, ο ίδιος ο Πάπας τη χάρισε στον Πατριάρχη της Μόσχας Alessio II ως δώρο για τον διάλογο των δύο εκκλησιών, Ορθόδοξης και Καθολικής.

Αυτή η εικόνα είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία και τη θρησκευτικότητα των Ρώσων. Αμέτρητοι προσκυνητές, προσευχήθηκαν μπροστά την ιερή εικόνα.

Έτσι λοιπόν, η Παναγία του Καζάν είναι ένα σύμβολο αναφοράς για τον Ρωσικό λαό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=4mHDOAJ25Ls

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.