Η παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία

Σχολές Καπάτου

Η παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία, η οργάνωση

Η παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία είναι πολύ σημαντική και συναντάται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, το καρναβάλι της Algarve διεξάγεται στην πόλη Loulè. Εδώ, συνηθίζουν να πετούν πολλά αυγά και αλεύρι. Βασικά, η γιορτή αρχίζει με μια λειτουργία. Κατόπιν, ακολουθεί μια παραδοσιακή λαϊκή γιορτή. Πράγματι, διοργανώνεται ένα μεγάλο παζάρι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επίσης, παρέχουν φαγητό και οργανώνουν διάφορα θεάματα με πυροτεχνήματα. Εξάλλου, ποικίλουν οι εκθέσεις που αναφέρονται στην παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία. Δηλαδή, στην ιστορία του καρναβαλιού, στα ήθη και στα έθιμά του.

Εξάλλου, το καρναβάλι της Madeira είναι μοναδικό και σε παρασύρει σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ευεξίας.

Η παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία, σε άλλες πόλεις 

Στην πόλη Funchal γίνονται παρελάσεις με μασκαράδες και άρματα, με την απαραίτητη συνοδεία φιλαρμονικών. Φυσικά, όλη η πόλη είναι διακοσμημένη με αποκριάτικα στολίδια και ζει σε εορταστικό πρόγραμμα σχεδόν για μια εβδομάδα. Χαρακτηριστική και διασκεδαστική είναι και η παρέλαση των παλιάτσων, που ονομάζεται trapalhao. Επίσης, εντυπωσιάζει ο χορός samba με τα πιο όμορφα κορίτσια, χορός που θυμίζει λίγο το καρναβάλι του Ρίου.

Η παράδοση του καρναβαλιού στην Πορτογαλία τηρείται και στις νήσους Azzorre. Εδώ, το καρναβάλι είναι μια μοναδική γιορτή, όπου κυριαρχεί το φολκλόρ και συγκεκριμένα οι παραδοσιακές φορεσιές.

Στην Terceira διεξάγονται διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, διοργανώνονται χοροί και ακολουθεί η παραδοσιακή tourada. Φυσικά, δεν λείπουν οι παρελάσεις με εντυπωσιακά άρματα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνοδεύονται πάντα από φαγητό και ποτό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα νησιά Sao Miguel και Santa Maria υπάρχει μια βραδιά αφιερωμένη σε παραδοσιακούς χορούς των νήσων Azzorre.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.