Η παραδοσιακή churrascaria

Σχολές Καπάτου Η παραδοσιακή churrascaria

Η παραδοσιακή churrascaria και η λειτουργία της

Η παραδοσιακή churrascaria είναι ένα είδος εστιατορίου, που ψήνει κρέας στα κάρβουνα. Συγκεκριμένα, είναι το παραδοσιακό μαγαζί που προσφέρει churrasco, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Αργεντινής καθώς και της νότιας Βραζιλίας.

Πώς λειτουργεί η παραδοσιακή churrascaria

Βασικά, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο μπουφέ με τις διάφορες σαλάτες ή να αρχίσεις κατευθείαν με το ψητό. Δίπλα από το πιάτο όπου σε σερβίρουν, υπάρχει ένα κόκκινο καρτελάκι από τη μια μεριά και ένα πράσινο από την άλλη. Το πράσινο δηλώνει ότι ο σερβιτόρος μπορεί να σου προσφέρει κρέας. Αντίστοιχα, το κόκκινο καρτελάκι δηλώνει ότι επιθυμείς να κάνεις ένα διάλειμμα πριν ξαναρχίσεις και πάλι το φαγητό.

Η παραδοσιακή churrascaria χαρακτηρίζεται από την Picanha, που είναι το αγαπημένο είδος κρέατος στις χώρες που προαναφέραμε. Επίσης, μέσα στις προτιμήσεις τους συγκαταλέγονται και το Filet Mignon, η Fraldinha κοκκινιστό κρέας με φασόλια κ.α .

Γενικά, η παραδοσιακή churrascaria προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κρέατος. Πράγματι, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο μοσχαρίσιο, το αρνίσιο, το χοιρινό κρέας, αλλά και το κοτόπουλο.

Η παραδοσιακή churrascaria στη νότια Βραζιλία 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το churrasco αποτελεί μια παράδοση του νότιου τμήματος της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα, του Rio Grande do Sul. Μάλιστα, η παράδοση αυτή έχει τις ρίζες της από πολύ παλιά, πριν 300 χρόνια περίπου. Τότε, οι αρχαίοι gaúchos είχαν τη συνήθεια να ψήνουν κομμάτια κρέατος, βάζοντάς τα στη γη, πλάι στη φωτιά. Στη συνέχεια, έκοβαν σιγά-σιγά το κρέας σε κομμάτια και το έτρωγαν συζητώντας.

Το churrasco είναι το επίσημο πιάτο της Κυριακής, για όλη την οικογένεια. Εξάλλου, δεν είναι ένα είδος barbecue με οποιοδήποτε είδος κρέατος. Το μυστικό είναι ότι το κρέας πρέπει να έχει λίπος, διαφορετικά ξεραίνεται πολύ γρήγορα. Επίσης, το λίπος πρέπει να έχει το χρώμα του βούτυρου και το κρέας πρέπει να έχει αλατιστεί με χοντρό αλάτι, μόλις πέντε λεπτά πριν ψηθεί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση  την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=dYy3jWR2OZY

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.