Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία

Σχολές Καπάτου Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία γιορτάζεται την τελευταία μέρα του χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου και ονομάζεται στα ισπανικά «Nochevieja».

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία γιορτάζεται με φίλους και γνωστούς έξω από το σπίτι. Έτσι, τα διάφορα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια δέχονται για την αλλαγή του χρόνου υπεράριθμους επισκέπτες, τόσο Ισπανούς όσο και τουρίστες. Συγκεκριμένα, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται σε όλες τις πλατείες της χώρας. Έτσι και η ονομαστή κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, η Puerta del Sol, έχει την τιμητική της. Είναι ένας πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο για να μπορέσουν να υποδεχθούν όλοι μαζί το νέο έτος.

Όλοι συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο πανηγύρι, κάτι που θυμίζει περισσότερο καρναβάλι. Αυτός ο εορτασμός του νέου έτους, συνήθως διαρκεί μέχρι πρωίας. Πολλοί είναι εκείνοι που φορούν εκείνη τη νύχτα κόκκινα εσώρουχα, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει γούρι για τη νέα χρονιά.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία και η αντίστροφη μέτρηση

Ακόμα και η κρατική τηλεόραση συνδέεται στις 12 παρά τέταρτο με την Puerta del Sol της Μαδρίτης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ρολόι της πλατείας αρχίζει να χτυπά αντίστροφα, συνολικά 12 φορές.

Σε κάθε χτύπο του ρολογιού, οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι στην πλατεία, Ισπανοί και μη, αλλά και στους γύρω δρόμους του ιστορικού κέντρου της Μαδρίτης, τρώνε μια ρώγα από σταφύλι. Περιττό δε να αναφερθεί, ότι, εκείνη τη βραδιά, υπάρχουν δεκάδες πλανόδιοι πωλητές που προμηθεύουν επί τόπου τους ενδιαφερόμενους με το σχετικό σακουλάκι που εμπεριέχει τις δώδεκα ρόγες από σταφύλι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.