Η περιοχή Höga Kusten

Σχολές Καπάτου Η περιοχή Höga Kusten

Η περιοχή Höga Kusten της Σουηδίας

Η περιοχή Höga Kusten βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της σουηδικής ακτής, στον κόλπο Borvias και εκτείνεται σε μήκος 1.400 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, «απλώνεται» ανάμεσα στις πόλεις Härnosand και örnsköldsvik, 450 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης.

Η περιοχή Höga Kusten περιβάλλεται από δυο εθνικά πάρκα. Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του νησιού Ulvön και το Skuleskogen. Εδώ, μπορεί κανείς να δει διάφορα είδη φυτών, όπως έλατα, άγρια μύρτιλα και φτέρες. Επίσης, περπατάει στις ξύλινες γέφυρες πάνω από τα γάργαρα νερά των ρυακιών που διασχίζουν τα πάρκα.

Η Σουηδία φημίζεται ότι είναι επίπεδη χώρα. Όμως, η περιοχή Höga Kusten ονομάζεται από τους ξένους η «υψηλή ακτή». Πράγματι, βρίσκεται σε υψόμετρο 286 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Η περιοχή Höga Kusten αναμφίβολα ένα ξεχωριστό τοπίο

Πράγματι, μαγευτικοί βράχοι από κόκκινο γρανίτη της Nordinara υψώνονται μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα, αυτό το ιδιαίτερο πέτρωμα συνέβαλε, ώστε η περιοχή να αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από το 2.000.

Πρόκειται για μια πολύ ωραία τοποθεσία που προσφέρεται για εκδρομές. Επίσης, παρέχει εύκολη πρόσβαση στη Βαλτική θάλασσα. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μια όμορφή διαδρομή 40 χιλιομέτρων, την ονομαζόμενη «High Coast Hike». Η θέα είναι μοναδική. Πράγματι, αντικρίζει κανείς ένα τοπίο με φιόρδ, κολπίσκους, σπηλιές, λοφίσκους και καταπράσινα λιβάδια. Επίσης, δε λείπουν οι λίμνες, στα νερά των οποίων καθρεφτίζονται τα ξύλινα, κατακόκκινα σπιτάκια των κατοίκων της περιοχής. Την όμορφη αυτή εικόνα συμπληρώνουν τα πυκνά και καταπράσινα δάση, όπου ζουν πολλοί τάρανδοι.

Στην περιοχή διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που ελκύουν τους τουρίστες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σαφάρι της αρκούδας και του κάστορα. Επίσης, τους αγώνες ιππασίας και kayak.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η περιοχή Höga Kusten είναι η πατρίδα της ρέγγας (Surströmming).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.