Η πορτογαλική κουλτούρα

Σχολές Καπάτου Η πορτογαλική κουλτούρα

Η πορτογαλική κουλτούρα και τι γνωρίζετε για αυτήν

Ξέρετε ότι η πορτογαλική κουλτούρα διαφέρει σε πολλά σημεία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές;

  • Η Πορτογαλία είναι στην άκρη της Ευρώπης. Η θέα του απέραντου Ατλαντικού ωκεανού, ο οποίος απλώνεται στις αμμώδεις παραλίες της χώρας, είναι μαγευτική.
  • Οι Πορτογάλοι σέβονται πολύ την ιστορία τους. Πράγματι, συντηρούν άψογα τα εθνικά πάρκα, τα παλάτια και τα κάστρα τους.
  • Επίσης, οι Πορτογάλοι τιμούν ακόμα και τους Μαυριτανούς κατακτητές τους, επειδή τους έφεραν σε επαφή με τα μαθηματικά και τους γνώρισαν την πορτοκαλιά. Έτσι, ανάμεσα στις πορτογαλικές σημαίες, ανεμίζουν και οι σημαίες των Μαυριτανών.
  • Επιπροσθέτως, η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που διατηρεί την αυθεντικότητά της.
  • Η πρωτεύουσα της χώρας, Λισσαβόνα, αποκαλείται «πριγκίπισσα του ωκεανού».
  • Η πορτογαλική κουλτούρα έχει παράδοση και στη μουσική. Η μουσική των Πορτογάλων ονομάζεται «fada». Βασικά, είναι μελαγχολική μουσική και δημιουργήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες, για να περιγράψει την ιστορία του φτωχού λαού της Πορτογαλίας.
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα παραγωγής φελλού.
  • Στην Πορτογαλία υπάρχει μια γραφική πόλη, το Πόρτο, η οποία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Οι κάτοικοι του Πόρτο αισθάνονται μια γλυκιά μελαγχολία, την οποία ονομάζουν «saudade». Μάλιστα, αυτή η πορτογαλική λέξη δεν μπορεί να μεταφραστεί με ακρίβεια σε άλλες γλώσσες.
  • Για τους Πορτογάλους, το Πόρτο είναι ένα λιμάνι όπου αποχαιρετούσαν τους οικείους τους που έφευγαν για άλλους τόπους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.