Η πορτογαλική πόλη Sintra

Σχολές Καπάτου Η πορτογαλική πόλη Sintra

Η πορτογαλική πόλη Sintra κι η τοποθεσία της

Η πορτογαλική πόλη Sintra (πρώην Cintra) είναι ο τίτλος του σημερινού μας άρθρου. Η πορτογαλική πόλη Sintra βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λισαβόνας, στην επαρχία Extremadura. Συγκεκριμένα, είναι κτισμένη στους πρόποδες της Serra de Sintra, που εκτείνεται μεταξύ της πορτογαλικής πρωτεύουσας και των ακτών του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η Sintra χαρακτηρίζεται από την τέλεια αρμονία μεταξύ της φύσης και της κληρονομιάς της. Έτσι, χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εξάλλου, το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής ευνοεί την παρουσία πυκνής βλάστησης. Πλούσια σε είδη, στην καρδιά ενός εθνικού πάρκου που έχει επίσης ταξινομηθεί από την UNESCO. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άγγλος ποιητής Λόρδος Byron το είχε ονομάσει «ένδοξη Εδέμ».

Η πορτογαλική πόλη Sintra κι η ιστορία της

Η πορτογαλική πόλη Sintra, ήδη από τον 2ο αιώνα π.Χ., κατοικήθηκε από ρωμαϊκούς πληθυσμούς. Έτσι, εκείνη την εποχή αποτελούσε τμήμα της ρωμαϊκής πόλης Olisipo, της μελλοντικής Λισαβόνας.

Στη συνέχεια, μετά τη μουσουλμανική κατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσου, η Sintra ανήκε στο εμιράτο της Κόρδοβα. Μάλιστα, τον 11ο αιώνα αναφέρεται σαν το δεύτερο αστικό κέντρο μετά τη Λισαβόνα. Εξάλλου, δύο από τα πιο γνωστά μνημεία της Sintra κτίστηκαν κατά τη μουσουλμανική εποχή. Πράγματι, το Κάστρο των Μαυριτανών (Castelo dos Mouros) και το Εθνικό Παλάτι  (Palacio Nacional da Pena) χρονολογούνται από τότε.

Το 1147, η πόλη κατακτήθηκε από τον πρώτο βασιλιά της Πορτογαλίας, τον Αλφόνσο Α’. Μάλιστα, αυτή η περίοδος σηματοδοτεί την αρχή κατασκευής μοναστηριών στη Serra de Sintra.

Από τον 15ο αιώνα, η Sintra εμπλουτίζεται από πολλές βίλες που κτίστηκαν από την αριστοκρατία της Λισαβόνας. Το 1808, η ειρηνευτική σύμβαση μετά την εισβολή του γαλλικού στρατού στην Πορτογαλία, υπογράφηκε στη Sintra.

Έτσι, σιγά-σιγά, η πόλη αποκτά μια αίγλη και γίνεται ένα λαμπρό παράδειγμα της ρομαντικής αρχιτεκτονικής. Ο Λόρδος Byron την επισκέπτεται συχνά. Επίσης, ο πρίγκιπας Φερδινάνδος της Βαυαρίας κτίζει πάνω στα ερείπια της παλιάς μονής της Πένας το ομώνυμο ανάκτορο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.