Η πορτογαλική feijoada

Σχολές Καπάτου Η πορτογαλική feijoada

Η πορτογαλική feijoada είναι ένα μοναδικό πιάτο

Η πορτογαλική feijoada εδώ και αιώνες, αποτελεί παράδοση για την πορτογαλική κουζίνα. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτή η συνταγή διαδόθηκε και στη Βραζιλία. Έτσι, καθιερώθηκε και εκεί.

Η πορτογαλική feijoada ίσως είναι μια από τις 3 ή 4 πιο λαϊκές συνταγές της Νοτίου Αμερικής. Συνήθως είναι πιάτο του κυριακάτικου τραπεζιού. Επίσης, είναι παράδοση να υπάρχει σε κάθε οικογενειακό τραπέζι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως γιορτές και ιδιαίτερες συναντήσεις.

Το βασικό υλικό για τη feijoada είναι τα φασόλια.

Η πορτογαλική feijoada φτιάχνεται με μαύρα ή με κόκκινα φασόλια. Επίσης, μαγειρεύεται με λουκάνικο chorizo, χοιρινά παιδάκια, καπνιστή πανσέτα, δάφνη και καυτερή πιπεριά. Όμως, μπορεί να μαγειρευτεί και χωρίς κρέας.

Στην Πορτογαλία, για να δώσουν περισσότερη νοστιμιά στο πιάτο, χρησιμοποιούν το σαλάμι chorizo, που έχει πολύ έντονο κόκκινο χρώμα. Συνήθως, η  πορτογαλική feijoada συνοδεύεται από άσπρο ρύζι ή κόκκινο λάχανο.

Τα μαύρα φασόλια που ονομάζονται «cumana» ή «comanda» και χαρακτηρίζουν τη βραζιλιάνικη συνταγή, δεν καλλιεργούνται στην Ευρώπη.

Βασικά, στη Βραζιλία, η feijoada είναι χαρακτηριστικό πιάτο του Rio de Janeiro. Πράγματι, κάθε Σάββατο, αυτό το πιάτο αναγράφεται στο μενού των εστιατορίων. Επίσης, συνοδεύεται από το κοκτέιλ caipirinha, που πρωτοφτιάχτηκε το 1930. Αποτελεί σύμβολο της Βραζιλίας, με βάση cachaça, lime, ζάχαρη και πάγο.

Η παράδοση αναφέρει ότι, στη Βραζιλία, η feijoada ήταν πιάτο των σκλάβων που δούλευαν στις φυτείες. Το πιάτο τους ήταν φασόλια με ρύζι και καμιά φορά την Κυριακή, έβαζαν και λίγο κρέας.

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι τα φασόλια πρέπει να μείνουν στο νερό για 12 ολόκληρες ώρες, καταλαβαίνουμε ότι η παρασκευή του πιάτου απαιτεί πολύ χρόνο. Γι αυτό το λόγο, δεν αποτελεί καθημερινή γαστρονομική πρόταση.

Εάν αποφασίσετε να μαγειρέψετε αυτή τη συνταγή, θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά της!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=H5ydj8QsYH0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.