Η πορτογαλική Livraria Lello

Σχολές Καπάτου Η πορτογαλική Livraria Lello

Η πορτογαλική Livraria Lello (βιβλιοθήκη Lello)

Η πορτογαλική Livraria Lello στην Πορτογαλία είναι γνωστή και με την ονομασία Lello e Irmäo, καθώς επίσης και Chardron. Η πορτογαλική Livraria Lello βρίσκεται στην πόλη Πόρτο. Και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Rua das Carmelitas 114, στην περιοχή Bairro Carmelitas. Ιδρύθηκε το 1869. Μάλιστα, τότε, ονομαζόταν Livraria Internacional de Ernesto Chardron και βρισκόταν στην οδό Rua dos Clérigos.

Δυο πόλεις, δυο ιστορικές βιβλιοθήκες

Στην Πορτογαλία, είναι γνωστή η αντιπαλότητα των δύο πόλεων, του Πόρτο και της Λισαβόνας. Η πορτογαλική πρωτεύουσα έχει τη δική της βιβλιοθήκη. Πρόκειται για την Livraria Bertrand, που ιδρύθηκε το 1732 και βρίσκεται στη συνοικία Chiado, στη Rua Garrett 73. Αντίστοιχα και το Πόρτο έχει να παρουσιάσει την ιστορική βιβλιοθήκη του, την Livraria Lello.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Livraria Lello στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του. Θεωρείται μία από τις πιο παλιές και σημαντικές βιβλιοθήκες του κόσμου. Μάλιστα, είναι η δεύτερη σε παλαιότητα βιβλιοθήκη της Πορτογαλίας, μετά τη Livraria Bertrand της Λισαβόνας.

Η πορτογαλική Livraria Lello κι η αρχιτεκτονική του κτιρίου της

Ο αρχιτέκτονας της Livraria Lello ήταν ο Francisco Xavier Esteves. Η πρόσοψη του κτιρίου ακολουθεί το νεογοτθικό ρυθμό. Το, δε, εσωτερικό του ξεχωρίζει για την μεγαλοπρέπεια που του χαρίζει η ξύλινη σκαλιστή διακόσμηση. Η εντυπωσιακή ξύλινη σκάλα που οδηγεί στον 1ο όροφο, τραβά την προσοχή του κάθε επισκέπτη. Επίσης, σηκώνοντας το βλέμμα ψηλά, αντικρίζει κανείς την οροφή που καλύπτεται από ένα φωτεινό παράθυρο βιτρό. Γενικά, πρόκειται για ένα κτίριο ιδιαίτερα επιβλητικό.

Πάνω από 1.000 άτομα επισκέπτονται τη Livraria Lello κάθε μέρα. Μάλιστα, το 70% των επισκεπτών είναι ξένοι τουρίστες.

Η Πορτογαλία είναι μια χώρα με μια ιδιαίτερα πλούσια και διαδεδομένη γλώσσα. Πράγματι, η πορτογαλική ομιλείται σε 9 χώρες, σε 4 ηπείρους. Έτσι, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχουν ιστορικές βιβλιοθήκες που να προβάλλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.