Η πρωτοχρονιά στη Σουηδία

Σχολές Καπάτου Η πρωτοχρονιά στη Σουηδία

Η πρωτοχρονιά στη Σουηδία και οι συνήθειες των κατοίκων της

Η πρωτοχρονιά στη Σουηδία είναι μία πολύ σημαντική γιορτή. Οι Σουηδοί εν αναμονή της πρωτοχρονιάς συνηθίζουν να φτιάχνουν ψάθινα ξόανα σε διάφορα μεγέθη όπως το θέλει η παράδοση των βορείων αυτών λαών. Τους έχουν δε δώσει μορφή ανθρώπου ή κάποιου ζώο. Το βραδύ της πρωτοχρονιάς όλοι μαζί στο σπίτι κάθονται στο εορταστικό τραπέζι που είναι γεμάτο με τα παραδοσιακά φαγητά και μετά τον δωδέκατο χτύπο της καμπάνας της εκκλησίας καλωσορίζουν το νέο έτος. Στη συνέχεια ακολουθούν  τα βεγγαλικά και οι ευχές για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς. Στη συνέχεια οι Σουηδοί, μικροί και μεγάλοι βγαίνουν έξω στους δρόμους. Εκεί ανταλλάσσουν ευχές με τους γείτονες των άλλων σπιτιών, κρατώντας στο χέρι κάποιο ποτό για τον εορτασμό του νέου έτους για να ζεσταθούν από το πολύ κρύο χειμώνα.

Η πρωτοχρονιά στη Σουηδία και οι παραδόσεις

Χαρούμενοι,  πετούν τα ψάθινα ξόανα στα αντικριστά παράθυρα των γειτόνων ή των λοιπών συγγενών μαζί με τα πολύχρωμα κουτιά με τα δώρα που τους αρέσουν να προσφέρουν. Πρωταγωνιστής του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού είναι το παραδοσιακό ρυζόγαλο (Reispudding). Το έχουν φτιάξει με μεγάλη επιμέλεια, με αγνό γάλα και κανέλα και στο εσωτερικό του τοποθετούν ένα μεγάλο αμύγδαλο. Όποιος βρει το αμύγδαλο στο ρυζόγαλο του, σημαίνει ότι είναι ο τυχερός της χρονιάς. Θα έχει ένα χρόνο που θα του φέρει γούρι. Στη συνέχεια βγαίνουν στα μπαρ που είναι ανοιχτά καθ’ όλο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα οποία προσφέρουν άφθονο ποτό και μουσική για διασκέδαση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.