Η πρώτη γυναίκα της Formula Uno

Η πρώτη γυναίκα της Fromula Uno

H πρώτη γυναίκα της  Formula Uno που εντυπωσίασε στους αγώνες

Η πρώτη  γυναίκα,  η οποία προκρίθηκε σε αγώνες  της  Formula  Uno,  ήταν  η Ιταλίδα   Maria Teresa  de Filippis. Η πρώτη γυναίκα της Formula Uno γεννήθηκε στη Napoli το 1926 και απεβίωσε το 2016. Καταγόταν από μια οικογένεια ευγενών. Ο πατέρας της ασχολείτο  με  τα αυτοκίνητα και ήταν εκείνος που της μετέδωσε την αγάπη  του αυτή, για  τη συμμετοχή  σε αγώνες.  Άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες  από νεαρή ηλικία, συγκεκριμένα από τα 21 της χρόνια. Ενώ από την ηλικία των 5 χρόνων συμμετείχε μαζί με τον πατέρα της στο πρώτο της  αγώνα.

Η Maria Teresa  de Filippis  έλαβε μέρος στο γύρο της Σικελίας  το 1948, όπου συμμετείχε μαζί με τον αδελφό της με ένα Fiat 1100S. Αυτή  η αρχή  ήταν αρκετά δύσκολη για την ίδια. Πόσο μάλλον που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να ανταγωνιστεί  άνδρες πιλότους  για το  τίτλο. Συγκεκριμένα  η εποχή του 1950 ήταν η εποχή των gentleman driver. H  Maria Teresa de Filippis την  περίοδο που χρονολογείται από  το  1953 ως το 1954 κατέκτησε  8 νίκες  και της  αποδόθηκε ο τίτλος  La Diavola. Επίσης την αποκαλούσαν pilotino,  όπου στα ιταλικά il pilota σημαίνει οδηγός, η δε κατάληξη  -inο δηλώνει μικρός,  δηλαδή  μικρός πιλότος. Ήταν  μικροκαμωμένη, περίπου  1,60 στο ύψος και ζύγιζε 50 κιλά.

Το πρόωρο τέλος  της καριέρας της

Η  καριέρα της πρώτης γυναίκας της Formula Uno  διεκόπη  το  1959 , όταν ο φίλος της  Jean  Behra  πέθανε μετά από ένα σοβαρό  δυστύχημα κατά τη διάρκεια  αγώνων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα  o  Behra  συμμετείχε στον αγώνα, παίρνοντας τη δικής  της  θέση. Η Maria Teresa de Filippis, ήταν μια γυναίκα που επέβαλλε τις ιδέες της, που αντιμετώπιζε ισάξια τους άνδρες και που δυνάμωσε με την συμπεριφορά της τη θέση της γυναίκας. Βασικά εκείνη την  εποχή  ήταν εξωπραγματικό  να δει κανείς μια γυναίκα στο βολάν ενός αυτοκινήτου να τρέχει στους δρόμους της Ιταλίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27),Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.