Η πρώτη ζωντανή φάτνη

Σχολές Καπάτου Η πρώτη ζωντανή φάτνη

Η πρώτη παρουσίαση της Γέννησης του Χριστού, δηλαδή η πρώτη ζωντανή φάτνη στην ιστορία ανάγεται στο 1223. Πράγματι, στο χωριουδάκι Greccio, στο μικρό επαρχιακό κέντρο του Rieti, στον ιταλικό νομό Lazio δημιουργήθηκε η πρώτη ζωντανή φάτνη.

Kατασκευάστηκε από τον San Francesco του Assisi, με τη βοήθεια του Giovanni Velita. Βασικά, το 1209, ο San Francesco επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Greccio και έμεινε σε μια καλύβα στο όρος Monte Lacerone. Μάλιστα, στο μέρος αυτό, το 1712 κτίστηκε μια εκκλησία στη μνήμη του Αγίου.

Από το 1217, ο Giovanni Velita έγινε ένας από τους καλύτερους φίλους του San Francesco. Του ζήτησε λοιπόν να έρθει στο χωριό Greccio για να ακουστούν τα λόγια του από όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ο San Francesco είχε ήδη επισκεφτεί τη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης . Με την επιστροφή του σκέφτηκε να αναπαραστήσει την γέννηση του Χριστού. Έτσι, είπε στον Velita να διαλέξει μια σπηλιά κοντά στο χωριό και να τοποθετήσει μέσα ένα γαϊδουράκι κι ένα βόδι.

Σύμφωνα με τις αγιογραφίες, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εμφανίστηκε ένα βρέφος, το οποίο ο San Francesco έσφιξε στην αγκαλιά του. Έτσι, στις 24 Δεκεμβρίου του 1223 δημιουργήθηκε η πρώτη ζωντανή φάτνη.

Το αποτέλεσμα ήταν, αυτό το μικρό χωριουδάκι που είναι χωμένο μέσα στους βράχους, σε υψόμετρο 700 μέτρων, να γίνει διάσημο σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, εδώ, κάθε χρόνο, γίνεται η αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού. Με ενδυμασίες της εποχής, δανεισμένες από το Θέατρο της Όπερας της Ρώμης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη σκηνοθεσία σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, κάνουν το θέαμα ακόμη πιο επιβλητικό. Πράγματι, πρόκειται για ένα θέαμα που πρέπει να απολαύσει κανείς από κοντά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.