Η πόλη του Bilbao

Σχολές Καπάτου Η πόλη του Bilbao

Η πόλη του Bilbao της Ισπανίας

Η πόλη του Bilbao βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, η πόλη του Bilbao είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βισκαΐας (στα βασκικά: Bizkaia και στα Ισπανικά: Vizcaya). Η πόλη του Bilbao είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Nervión, που είναι ένα σημαντικό λιμάνι και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο.

Η πόλη του Bilbao έχει σαν σύμβολο το λουλουδένιο κουτάβι που ονομάζεται Puppy. Βασικά, πρόκειται για ένα γλυπτό του Jeff Koons που βρίσκεται έξω από το μουσείο Guggenheim. Συγκεκριμένα, είναι μια γιγάντια και ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή, που αποτελείται από λουλούδια και φυτά.

Βασικά, η πόλη του Bilbao είναι μια σύγχρονη και πολύχρωμη πόλη, γεμάτη από ουρανοξύστες. Σε κάθε ώρα της ημέρας, οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο. Έτσι, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πόλη σφύζει από ζωή. Επίσης, ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες και τα γούστα του κάθε επισκέπτη της.

Η πόλη του Bilbao κι η καθημερινότητα

Η πόλη του Bilbao είναι ο επίγειος παράδεισος για τον λάτρη του θεάτρου, της αρχιτεκτονικής, του ποτού και του φαγητού. Μάλιστα, πολύ δημοφιλή είναι τα «pintxos», που είναι τα ισπανικά «tapas» στη γλώσσα των Βάσκων.

Από τα περίεργα αξιοθέατα που συναντά κανείς στην πόλη του Bilbao ξεχωρίζει ένα τεράστιο μπουκέτο από πλεξιγκλάς τουλίπες. Τέλος, μια «εγκατάσταση» που εκτοξεύει καπνό πάνω στο νερό του ποταμού Nervión ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται διάφορα αφηρημένα σχήματα που είναι ιδιαίτερα πρωτότυπα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από περίπου 15 χρόνια, η πόλη του Bilbao ήταν γκρίζα, εντελώς απεριποίητη και άσχημη. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς, εάν δει την τωρινή της όψη. Μάλιστα, τίποτε δεν θυμίζει το άσχημο παρελθόν της, γιατί μεταμορφώθηκε ριζικά. Θα έλεγε κανείς ότι η κάμπια μεταμορφώθηκε σε μια λαμπερή και πανέμορφη πεταλούδα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.