Η πόλη Orenburg

Η πόλη Οrenburg

Η βιομηχανική πόλη Orenburg

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ρωσίας  κοντά στα Ουράνια όρη, βρίσκεται η πόλη Orenburg, που  απέχει 1230 χιλιόμετρα από την Μόσχα. Η πόλη Orenburg παλιά  ονομαζόταν Čkálov προς τιμήν του άξιου πιλότου Valerij Pavlovič Čkalov(02/02/1904-15/02/1938) της σοβιετικής αεροπορίας . Είναι μια βιομηχανική πόλη και αρκετά σημαντική για την οικονομία της χώρας. Εξάγει  το φυσικό αέριο σε όλο τον κόσμο.  Είναι σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες. Στο αεροδρόμιο της  μετακινούνται  1,85 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Οι εσάρπες της Orenburg

Εκτός από το φυσικό αέριο η πόλη είναι ονομαστή και για την μόδα της εσάρπας. Συγκεκριμένα, οι εσάρπες της Orenburg είναι περιζήτητες από το γυναικείο φύλο. Φτιάχνονται   με το βελονάκι . Παράγονται από το μαλλί της κατσίκας που είναι τόσο λεπτό. Οι γυναίκες  κοζάκες έχουν παράδοση 200 χρονών πάνω σε αυτή την τέχνη. Η τέχνη μεταδίδεται παραδοσιακά  από μάνα σε κόρη. Κάθε οικογένεια είχε και το δικό της σχέδιο. Κατά τα μέσα του 1985 όλη αυτή η παραγωγή της εσάρπας εξάγεται στο εξωτερικό. Στις μέρες μας μπορεί κάποιος να βρει εσάρπες της Orenburg, όμως είναι φτιαγμένες στην μηχανή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το καλύτερο μαλλί  κατσίκας είναι της άνοιξης γιατί είναι πλούσιο και μαλακό από ότι τον χειμώνα. Είναι δε τόσο λεπτές στο πλέξιμο, που μπορούν να περάσουν ακόμα και μέσα από ένα δαχτυλίδι. Ωστόσο ζυγίζουν πολύ λίγο. Αλλά  προστατεύουν όμως από το ψύχος της Σιβηρίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για  πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.