Η πόλη Viana do Castelo

Σχολές Καπάτου Η πόλη Viana do Castelo..

Σήμερα, η στήλη μας «Γλώσσες και Πολιτισμός» αναφέρεται στην πολιτιστική κληρονομιά της Πορτογαλίας.

Μία από αυτές είναι και η πόλη Viana do Castelo. Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό που ανήκει στην περιουσία της Εθνικής Κληρονομιάς της Unesco. Γενικά, η Πορτογαλία έχει να παρουσιάσει μνημεία που αναδεικνύουν τη λαμπρή ιστορία της. Καθώς επίσης και ιστορικά κέντρα που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτηρίζουν τις πόλεις της. Εξάλλου, έχει καταπράσινα τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που την καθιστούν πόλο έλξης τουρισμού. Κι αυτό, χάρη στους δυο ποταμούς της, Minho και Tago, που σηματοδοτούν τα σύνορά της με την Ισπανία.

Όμως, εκτός όλων αυτών, η χώρα ξεχωρίζει και για την αρχιτεκτονική της. Ένας, λοιπόν, τέτοιος θησαυρός είναι και η πόλη Viana do Castelo.

Βασικά, η πόλη Viana do Castelo είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της βόρειας Πορτογαλίας. Πράγματι, είναι πλούσια σε αριστοκρατικά κτίρια, εκκλησίες και μοναστήρια, καθώς και σε σιντριβάνια. Όλα αυτά αποτελούν το κομμάτι του αρχιτεκτονικού θησαυρού που έχει να επιδείξει η Πορτογαλία σε όλον τον κόσμο. Σημαντικά ονόματα της πορτογαλικής αρχιτεκτονικής δημιούργησαν αριστουργήματα όπως : Praça da Liberdade του Fernando Tavora, Biblioteca του Alvaro Siza Vieira, Ponsada da Juventude (εστίες νεότητας), Carrilho da Graça και Centro Cultural de Viana do Castelo του Siouro Moura.

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Viana do Castelo, καταλήγει κανείς στην κεντρική πλατεία Praça da República, όπου «χτυπά» η καρδιά της πόλης. Άλλα κτίρια είναι το Δημαρχείο Paços do Concelho καθώς και η εκκλησία Misericórdia. Επίσης, αρκετά κοντά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός Sé o Igrega Matriz.

Η πόλη Viana do Castelo είναι γνωστή και για την τέχνη της χρυσοχοΐας. Πράγματι, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, κατάφερε να διατηρήσει την παράδοσή της. Μάλιστα, στο μουσείο Museu do Traje εκτίθενται χρυσά αντικείμενα τέχνης καθώς και ενδυμασίες. Επίσης, στο μουσείο Museu de Arte & Arqueologia μπορεί να θαυμάσει κανείς κεραμικά αντικείμενα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το καράβι Gil Eanes κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της πόλης για να συμβάλλει στο ψάρεμα του μπακαλιάρου. Μάλιστα, βρίσκεται ακόμη αγκυροβολημένο στο λιμάνι, για να θυμίζει τη ναυτική παράδοση της πόλης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.