Η ρωσική πόλη Izhevsk

Σχολές Καπάτου Η ρωσική πόλη Izhevsk

Η ρωσική πόλη Izhevsk (Иже́вск)

Η ρωσική πόλη Izhevsk ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ρωσία και συγκεκριμένα στο κέντρο – ανατολικό της τμήμα. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Iž και βρίσκεται κοντά στα Ουράλια Όρη. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Ουντμούρτ.

Επίσης, αποτελεί το βιομηχανικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2010, αριθμεί περίπου 630.000 κατοίκους. Από το 1984 έως το 1987, η πόλη ονομαζόταν Ustinov. Η ονομασία αυτή της δόθηκε προς τιμήν του στρατάρχη Dimitrij Fedorovič Ustinov, ο οποίος ήταν τότε Υπουργός Άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ρωσική πόλη Izhevsk κι η ιστορία της

Η ρωσική πόλη Izhevsk ιδρύθηκε το 1760. Με το πέρασμα του χρόνου, εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη άνθηση στη μεταλλουργία και τη σιδηρουργία. Μάλιστα, η μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης συνέβαλλε στη δημιουργία πολλών εργοστασίων όπλων. Το γεγονός αυτό, ώθησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ρωσικού κράτους, να απομονώσουν την πόλη από την παρουσία ξένων. Επίσης, περιόρισαν την πρόσβαση σε αυτήν άλλων Ρώσων πολιτών, από άλλα μέρη της χώρας.

Έτσι, λοιπόν, για όλους αυτούς τους λόγους, η ρωσική πόλη Izhevsk χαρακτηρίστηκε από τις αρχές της χώρας ως “κλειστή” πόλη. Πράγματι, η μόνη περίπτωση για να την επισκεφτεί κανείς, ήταν μόνο μετά από χορήγηση ειδικής αδείας.

Είναι προφανές ότι η οικονομία της πόλης στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στα εργοστάσιά της. Μάλιστα, εδώ εδρεύει ένα από τα πιο διάσημα εργοστάσια όπλων όλου του κόσμου. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο ιδρύθηκε από τον Michail Timofeevič Kalăsnikov. Φυσικά, εδώ κατασκευάζεται το περίφημο όπλο ΑΚ-47. Επίσης, η ίδια βιομηχανία δραστηριοποιείται στον τομέα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η πόλη Izhevsk διαθέτει αεροδρόμιο και ένα σημαντικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που τη συνδέει με τη Μόσχα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.