Η ρωσική πόλη Soči

Σχολές Καπάτου Η ρωσική πόλη Soči

Η ρωσική πόλη Soči ένας παραθαλάσσιος τουριστικός προορισμός

Η ρωσική πόλη Soči είναι παραθαλάσσια. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα νότια της Ρωσίας και είναι κτισμένη κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Ιδρύθηκε το 1838 και αριθμεί 345.000 κατοίκους.

Η ρωσική πόλη Soči είναι ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός. Κυρίως, λόγω του ότι είναι ένα από τα λιγοστά μέρη της Ρωσίας, όπου μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο χωρίς να παγώσει! Έτσι, λόγω του ωραίου κλίματος, είναι δημοφιλής τόπος διακοπών που γεμίζει με κόσμο, ειδικότερα το καλοκαίρι. Πράγματι, κατά τη θερινή περίοδο, οι όμορφες παραλίες σφύζουν από ζωή.

Επίσης, η ρωσική πόλη Soči βρίσκεται κοντά στους πρόποδες της οροσειράς του Καυκάσου. Έτσι, ακόμη και το χειμώνα ελκύει πολλούς τουρίστες για τα χειμερινά σπορ. Μάλιστα, το 2014 είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα βουνά του Καυκάσου, που υψώνονται επιβλητικά στο βάθος της πόλης, βρίσκεται η Krasnaya Polyana. Μία φημισμένη κοντινή τοποθεσία για χειμερινά σπορ.

Η ρωσική πόλη Soči έχει μοναδικό κλίμα. Πράγματι, η οροσειρά του Καυκάσου την προφυλάσσει από τα βόρεια ρεύματα. Έτσι, κατά τη χειμερινή περίοδο έχει εύκρατο κλίμα. Συγκεκριμένα, βρέχει αρκετά και οι θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη του τσαγιού και των αμπελιών.

Η ρωσική πόλη Soči κι η ιστορία της

Όσον αφορά την ιστορία της, υπάρχουν ενδείξεις ότι η πόλη κατοικήθηκε, ήδη, από την Ελληνική Κλασσική Εποχή. Κατά το Μεσαίωνα αποικήθηκε από τους Γενοβέζους. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 1500, οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη και την εξισλάμισαν. Τελικά, μετά από πολλές μάχες με τους Καυκάσιους, οι Ρώσοι ίδρυσαν την πόλη το 1838. Μάλιστα, κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, η πόλη Soči δραστηριοποιήθηκε αρκετά.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το πάρκο Dendrarium που ιδρύθηκε το 1892 και φιλοξενεί διάφορα τροπικά δέντρα. Επίσης, στην πόλη υπάρχουν λουτρά με πηγές, σπηλιές και ενυδρεία. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα ιστορικά κτήρια, καθώς και τις εκκλησίες της πόλης. Επίσης, η πόλη Soči χαρακτηρίζεται ως η «Ριβιέρα του Καυκάσου». Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτή την περιοχή ο Στάλιν συνάντησε τον Κινέζο ηγέτη Μάο Τσε Τουνγκ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Ej2XC6o1n3E

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.