Η ρύπανση στο Πεκίνο

Σχολές Καπάτου Η ρύπανση στο Πεκίνο

Η ρύπανση στο Πεκίνο ένα σημαντικό πρόβλημα Κίνας

Η ρύπανση στο Πεκίνο είναι το θέμα, με το οποίο θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Ένα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με το περιβάλλον και που, συχνά, αναφέρεται στα μαθήματα κινεζικών. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Πεκίνο είναι η πολιτική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Παράλληλα, η Σαγκάη και το Χονγκ Κόνγκ κρατούν τα ηνία της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Το Πεκίνο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας και αριθμεί πάνω από 21 εκατομμύρια κατοίκους.

Η ρύπανση στο Πεκίνο και το περιβάλλον

Η ρύπανση στο Πεκίνο είναι πολύ αυξημένη κι αυτό είναι το επακόλουθο της τεράστιας συγκέντρωσης πληθυσμού στην πόλη. Συνεπώς, η κινεζική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σχετικά με το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, τα ποτάμια είναι μολυσμένα, κατά συνέπεια η παροχή πόσιμου νερού είναι δύσκολη και ιδιαίτερα προβληματική.

Επίσης, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση τόσων ανθρώπων. Έτσι, η κίνηση στους δρόμους με ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά αυξημένη. Αυτό, σαφώς και, επιβαρύνει το περιβάλλον. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση βιομηχανιών.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό και με την έλλειψη ανέμων επιδεινώνουν σοβαρά την κατάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το πρόβλημα έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που πολλές αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί κατά καιρούς, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Η ρύπανση στο Πεκίνο έχει θορυβήσει το κράτος, γιατί αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή της δημόσιας υγείας. Είναι γεγονός ότι, τα αναπνευστικά νοσήματα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, ιδίως στην περιοχή της κινεζικής πρωτεύουσας.

Έτσι, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, καταβάλλονται περισσότερες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, προωθείται η ανακύκλωση, τα περισσότερα λεωφορεία χρησιμοποιούν πλέον φυσικό αέριο ή είναι ηλεκτροκίνητα. Επίσης, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθούν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα, αποφεύγοντας τη χρήση ρυπογόνων καυσίμων.

Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2012, το κράτος εγκατέστησε διάφορους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης του αέρα στο Πεκίνο.Όμως, παρ’όλα αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν, η ρύπανση στο Πεκίνο παραμένει ακόμα και τώρα, ιδιαίτερα ανησυχητική.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.