Η ρώσικη κουζίνα

Σχολές Καπάτου Η ρώσικη κουζίνα

Η ρώσικη κουζίνα (Русская кухня)

Η ρώσικη κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο. Στη Ρωσία, υπάρχει η δυνατότητα να φάει κανείς σε εστιατόριο, ξοδεύοντας σχετικά λίγα χρήματα. Όμως, τα εστιατόρια πολυτελείας είναι αρκετά διαδεδομένα.

Βέβαια, η ρώσικη κουζίνα έχει παραδοσιακά πιάτα που μπορεί να δοκιμάσει ο κάθε επισκέπτης ακόμα και στις λαϊκές αγορές, ξοδεύοντας μόνο λίγα rubli (рублей).

Στα εστιατόρια συνηθίζεται το φιλοδώρημα που είναι σε ποσοστό 5-10% επί του συνολικού λογαριασμού.

Βασικά, η ρώσικη κουζίνα έχει φτωχά παραδοσιακά πιάτα, με λίγα και απλά υλικά. Όμως, υπάρχουν και σπεσιαλιτέ με κρέας ή με ψάρι και οι γεύσεις τους είναι αρκετά εκλεπτυσμένες.

Η σούπα είναι ένα από τα βασικά πιάτα στο ρώσικο τραπέζι.

Πράγματι, υπάρχουν σούπες με πολλές παραλλαγές, εμπλουτισμένες με κρέας, ψάρι ή μανιτάρια. Επίσης με ξινή σαντιγί, μαϊντανό ή άνηθο.

Πιο συγκεκριμένα, η σούπα «Bortsch» (борщ) συνηθίζεται στην κέντρο-ανατολική Ευρώπη. Βασικά, έχει κόκκινο χρώμα, γιατί ένα από τα υλικά της είναι το παντζάρι. Επίσης, περιέχει κι άλλα λαχανικά, καθώς και χοιρινό κρέας. Είναι η σούπα που τρώγεται καυτή και βοηθάει τους κατοίκους της περιοχής να αντέξουν το βαρύ ψύχος της Ρωσίας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι Ρώσοι τρώνε κυρίως την αγαπημένη τους σούπα «Okroshka» (окрошка). Τα υλικά που απαιτούνται είναι κρέας, αγγούρια και ξινή σάλτσα. Μάλιστα, η σούπα συνοδεύεται συνήθως από το «Kwas» (квас),  παλιό παραδοσιακό ποτό από αλεύρι και βύνη.

Η παραδοσιακή ψαρόσουπα είναι η «ukha» (Опеканная уха), που ετοιμάζεται με διάφορα είδη ψαριών. Άλλωστε, το ψάρεμα στη Ρωσία είναι μια αγαπημένη και διαδεδομένη δραστηριότητα.

Όλα τα φαγητά της ρώσικης κουζίνας σιγοβράζουν, εξαιτίας του παραδοσιακού εξοπλισμού των κουζινών σε κάθε σπίτι.

Απαραίτητο υλικό της ρώσικης κουζίνας, εκτός από τα καρότα, τα ραπανάκια, τα κρεμμύδια και τα αρωματικά, είναι το  «Šči» (щи). Είναι συνώνυμο της ξινής γεύσης του λάχανου, το βασικό υλικό για την ετοιμασία της ξινής σαντιγί.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι εάν η σούπα δεν περιέχει κρέας, ονομάζεται «pustoj», που σημαίνει άδεια.

Σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς τη ρώσικη κουζίνα και τις σούπες της, ειδικά μια κρύα νύχτα του χειμώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=cxX7-PsLUVk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.