Η Σικελία της γεύσης

Σχολές Καπάτου- Η Σικελία της γεύσης

Η Σικελία της γεύσης είναι κάτι ξεχωριστό για όλο το νησί και για ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

 

Ένα ταξίδι στη σύγχρονη Σικελία είναι και μια γιορτή του ουρανίσκου. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για ένα μεγάλο νησί, με εύκρατο κλίμα, που επηρεάστηκε από τόσους πολιτισμούς;

 

Η Σικελία της γεύσης φημίζεται για τις γρανίτες της και τα παγωτά της. Το δυτικό μέρος της Σικελίας εξειδικεύεται στα παγωτά. Αντίθετα το ανατολικό της μέρος φημίζεται για τις γρανίτες. Συγκεκριμένα στην πόλη Messina μπορεί να δοκιμάσει κανείς μία από τις καλύτερες γρανίτες. Πολλές φορές συνοδεύονται με σαντιγύ ή με κρουασάν.

 

Γρανίτες υπάρχουν ακόμα και στις πιο απίθανες γεύσεις. Η πιο ιδιόρρυθμη γεύση γρανίτας είναι αυτή του αμυγδάλου (Granita Siciliana alla Mandorla). Επίσης, υπάρχουν γρανίτες με γεύση καρπουζιού (anguria), μούρου (gelsi), ανθότυρο (ricotta) και πολλές άλλες.

 

Στην υπόλοιπη Ιταλία, μπορεί κανείς να συναντήσει εκτός από τις κλασικές γεύσεις και άλλες όπως tiramisù, zuppa inglese ή stracciatella. Η Σικελία της γεύσης φημίζεται για την παράδοση στο παγωτό.

 

Όσον αφορά δε τα παγωτά στη Σικελία υπάρχουν πολύ αξιόλογες τοπικές γεύσεις. Δηλαδή, το παγωτό φιστίκι της Σικελίας (Gelato al Pistacchio) είναι εξαιρετικής ποιότητας. Προφανώς, λόγω της ποσότητας πραγματικού φιστικιού που περιέχει. Το παγωτό, που στην Ανατολική Σικελία το βάφτισαν «Αίτνα» (Gelato Etna) είναι ένας συνδυασμός φιστικιού και αμυγδάλου. Και τέλος, για τους λάτρεις των φρούτων, μια πραγματικά δυσεύρετη γεύση είναι το παγωτό με εσπεριδοειδή της Σικελίας (Gelato agli agrumi). Είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός μανταρινιού, πορτοκαλιού και λεμονιού αγκαλιασμένα σε panna.

 

Στο Παλέρμο σερβίρουν την Grattatella, δηλαδή τριμμένο πάγο με γεύση από σιρόπι λεμονιού, πορτοκαλιού και αμυγδάλου.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=PHr29mWzryk

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.