Η Σουηδή Astrid Lindgren

Σχολές Καπάτου Η Σουηδή Astrid Lindgren

Η Σουηδή Astrid Lindgren και η «Πίπη Φακιδομύτη»

Η Σουηδή Astrid Lindgren είναι σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 85 γλώσσες. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες από εκατό χώρες. Πράγματι, η Astrid Lindgren έχει πουλήσει περίπου 145 εκατομμύρια βιβλία σε όλον τον κόσμο.

Ένα από τα πιο γνωστά της έργα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η «Πίπη Φακιδομύτη» (Pippi Långstrump). Ουσιαστικά, ήταν έμπνευση της κόρης της Κάριν. Οι ιστορίες καθώς και οι εικόνες του βιβλίου μένουν αξέχαστες στον αναγνώστη. Συγκεκριμένα, η «Πίπη» είναι ένα πλούσιο κορίτσι που ζει με τον πατέρα της, τον πίθηκο και το άλογό της. Λόγω της οικονομικής της άνεσης, την πλησιάζουν διάφορα κακοποιά στοιχεία. Όμως, εκείνη καταφέρνει πάντα να τα απομακρύνει και να βγαίνει από τη δύσκολη θέση.

Το 1945, η Σουηδή Astrid Lindgren κέρδισε το πρώτο βραβείο από έναν εκδοτικό οίκο για την «Πίπη Φακιδομύτη», που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία. Επίσης, το 1958, το συγκεκριμένο βιβλίο τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν».

Η Σουηδή Astrid Lindgren και το βραβείο

Η Σουηδή Astrid Lindgren καθιερώθηκε παγκοσμίως στον τομέα του παιδικού βιβλίου. Μάλιστα, το 1967, δημιουργήθηκε προς τιμήν της, ένα ετήσιο λογοτεχνικό βραβείο που πήρε το όνομά της. Συγκεκριμένα, το Βραβείο «Astrid Lindgren» απονέμεται κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων της, σε έναν Σουηδό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Επίσης, συνοδεύεται με χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 40.000 σουηδικές κορώνες.

Η Σουηδή Astrid Lindgren πέθανε το 2002, σε ηλικία 94 χρονών. Η σουηδική κυβέρνηση αναγνώρισε το τεράστιο έργο της, καθώς και τη συμβολή της στην παγκόσμια προβολή της χώρας της. Έτσι, θέσπισε το βραβείο μνήμης «Astrid Lindgren Memorial Award» (ALMA). Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο στον κόσμο (5 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες), που απονέμεται στους συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Τα χειρόγραφα της συγγραφέως Astrid Lindgren βρίσκονται στη Βασιλική Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης. Μάλιστα, από το 2005, αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε κάποιους τίτλους από άλλα έργα της, όπως τη σειρά «Ο Κάρλσον στη Στέγη», τη σειρά «Μικές», «Mio ο γιός μου» και «Οι Αδελφοί Λεοντόκαρδοι».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.