Η σουηδική ακτή Bohuslän

Σχολές Καπάτου Η σουηδική ακτή Bohuslän

Η σουηδική ακτή Bohuslän και τα όμορφα τοπία της

Η σουηδική ακτή Bohuslän είναι ο τίτλος του σημερινού μας άρθρου. Η σουηδική ακτή Bohuslän βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, ξεκινά από το Göteborg και απλώνεται μέχρι τα σύνορα με τη Νορβηγία.

Η ακτή στολίζεται, επίσης, από χιλιάδες μικρά νησιά. Είναι γνωστή για τους λείους βράχους από γρανίτη, που σμιλεύουν περίτεχνα τα στοιχεία της φύσης. Επίσης, για τα μικρά ψαροχώρια και τον απλό τρόπο ζωής, που θυμίζει τα παλιά χρόνια.

Η σουηδική ακτή Bohuslän και η μορφολογία της

Η σουηδική ακτή Bohuslän αποτελεί ένα ειδυλλιακό τοπίο, καθώς και έναν προνομιακό τρόπο ζωής. Στα τμήματα σουηδικών ο καθηγητής αναφέρεται αρκετά συχνά στον προνομιακό τρόπο ζωής της χώρας.

Η ακτή αποτελεί, επίσης, τουριστική περιοχή, λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Εδώ, μπορεί κανείς να δοκιμάσει την ικανότητά του στην ιστιοπλοΐα, αλλά και στο ψάρεμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η αλιεία στηρίζει την οικονομία στα ψαροχώρια της περιοχής. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά στον κόσμο και να κάνει καγιάκ μπροστά σε φώκιες. Εναλλακτικά, να χαλαρώσει μέσα στα φύκια, σε ένα από τα hotel spa.

Χιλιάδες νησιά

Το ταξίδι δεν θα ήταν πλήρες χωρίς μια εκδρομή στα νησιά, που προσφέρουν τη δυνατότητα για καγιάκ αλλά και για καταδύσεις. Στο Käringön υπάρχουν πανέμορφες παραδοσιακές καλύβες ψαράδων, σε κόκκινο χρώμα. Επίσης, μικρά κιόσκια και κήποι που παραμένουν αμετάβλητοι, από τον 19ο αιώνα.

Γύρω από τα νησιά Kosteröarna εκτείνεται το πρώτο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Σουηδίας, το Kosterhavet. Εδώ, μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχα τοπία παραλιών και βραχωδών νησιών.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, το Marstrand, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μια καταπληκτική θέα από το φρούριο Carlstens fästning.

Γραφικά ψαροχώρια

Η σουηδική ακτή Bohuslän έχει πολλά γραφικά ψαροχώρια. Μεταξύ αυτών είναι και το Grebbestad, το οποίο καλύπτει το 90% της παραγωγής στρειδιών της χώρας. Επίσης, εδώ βρίσκεται το Everts Sjöbod. Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο πλωτό σπίτι του 19ου αιώνα. Εδώ, μπορεί κανείς να κάνει σαφάρι θαλασσινών, αλλά και συνεδρίες γευσιγνωσίας.

Η ακτή Bohuslän αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό, που συνδυάζει το υπέροχο τοπίο με την απλότητα της ζωής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.