Η σουηδική λέξη gökotta

Σχολές Καπάτου Η σουηδική λέξη gökotta

Η σουηδική λέξη gökotta κι η ερμηνεία της

Η σουηδική λέξη gökotta ανήκει σε μια κατηγορία λέξεων που μεταφράζονται δύσκολα. Βασικά, είναι συνδεδεμένη με τις συνήθειες των Σουηδών, που σχετίζονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, πλησιάζει αρκετά στο συναίσθημα που τρέφουν οι Σουηδοί για τη φύση. Επίσης, και την αίσθησή τους όταν βρίσκονται έξω από τα «τείχη» του σπιτιού τους.

Έτσι, η  σουηδική λέξη gökotta δεν καθρεφτίζεται σε γλώσσες άλλων λαών. Η εξήγηση είναι απλή. Ο κάθε ένας από τους διαφορετικούς λαούς βλέπει το περιβάλλον με τα δικά του μάτια και, συμπεριφέρεται με τον δικό του τρόπο.

Η σουηδική λέξη gökotta και η σημασία της

Στις καθημερινές συνήθειες των Σουηδών είναι και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στο πρωινό τους ξύπνημα. Συγκεκριμένα, οι Σουηδοί συνηθίζουν να ξυπνούν με την αυγή, για να ακούσουν το πρώτο κελάηδημα των πουλιών. Με άλλα λόγια, είναι ένας λαός που θέλει να χαίρεται τον καθαρό αέρα και να απολαμβάνει τη φύση. Πράγματι, οι Σουηδοί, με το χάραμα της ημέρας πηγαίνουν στα δάση και, γενικότερα, ξεχύνονται στην ύπαιθρο. Εκεί, τους δίνεται η δυνατότητα να πιουν τον καφέ τους με ηρεμία και να χαρούν το όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Αυτή, λοιπόν, την έννοια της συνήθειάς τους εμπεριέχει η λέξη gökotta και φυσικά, αναλύεται στα μαθήματα της σουηδικής γλώσσας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.