Η σουηδική πόλη Ängelholm

Σχολές Καπάτου Η σουηδική πόλη Ängelholm

Η σουηδική πόλη Ängelholm και η τοποθεσία της

Η σουηδική πόλη Ängelholm θα μας απασχολήσει στο σημερινό μας άρθρο, το οποίο αφορά στον πολιτισμό της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, η πόλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, που ονομάζεται Scania.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή της Scania είναι επίπεδη, με ένα πολύ γόνιμο έδαφος, που την χαρακτηρίζει ως γεωργική. Επίσης, την καθιστά την πιο παραγωγική περιοχή της βόρειας Ευρώπης. Μάλιστα, για πολλούς αιώνες υπήρξε ο σιτοβολώνας της Δανίας.

Η σουηδική πόλη Ängelholm είναι γνωστή στους τουρίστες για τις παραλίες της. Πράγματι, έξω από την πόλη, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θάλασσά της και να αντικρίσει μια παραλία, που εκτείνεται κατά μήκος χιλιομέτρων. Στο μέρος αυτό και, κυρίως, στον κόλπο Skälderviken,  συνήθως φυσούν δυνατοί άνεμοι. Για αυτόν το λόγο, η περιοχή προσελκύει πολλούς τουρίστες που αγαπούν να κάνουν surf, ή windsurf, ή ακόμα και απλά να χαίρονται τα κύματα.

Η σουηδική πόλη Ängelholm στο πέρασμα του χρόνου

Η σημερινή πόλη έχει τις ρίζες της στον παλιό οικισμό Rynestad, από το 16ο αιώνα. Η νέα Ängelholm ιδρύθηκε το 1516, από το βασιλιά της Δανίας και της Νορβηγίας Christian II*. Στη συνέχεια και, συγκεκριμένα το 1658, η πόλη παραχωρήθηκε από τη Δανία στη Σουηδία.

Η σουηδική πόλη Ängelholm αναπτύχθηκε πολύ τον τελευταίο αιώνα, εξαιτίας της μεγάλης βιομηχανοποίησης. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι, εδώ λειτουργεί μια μεγάλη βιομηχανία παγωτού, που ονομάζεται «Engelhoms Glass». Σίγουρα οι λάτρεις των παγωτών θα πρέπει να τα δοκιμάσουν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

*Γεννήθηκε στο Nyborg, στις 2 Ιουλίου 1481 και πέθανε στο Kalundborg στις 25 Ιανουαρίου 1559. Υπήρξε βασιλιάς της Δανίας και της Νορβηγίας από το 1513 έως το 1523 και βασιλιάς της Σουηδίας από το 1520 έως το 1521. Για τους Σουηδούς, πρόκειται για τον βασιλιά τύραννο, εξαιτίας του αιματηρού πολέμου που έκανε.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.