Η σουηδική πόλη Sigtuna

Σχολές Καπάτου Η σουηδική πόλη Sigtuna

Η σουηδική πόλη Sigtuna, η πιο παλιά πόλη της Σουηδίας

Η σουηδική πόλη Sigtuna, ιδρύθηκε το 980 π.Χ., από το βασιλιά Erik Segeräsll. Πράγματι, πρόκειται για την πιο παλιά πόλη της Σουηδίας. Βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από τη Στοκχόλμη, στη βόρεια όχθη της λίμνης Mälaren.

Η πρόσβαση από τη σουηδική πρωτεύουσα είναι εύκολη, γιατί υπάρχουν τρένα, καθώς και λεωφορεία που εξυπηρετούν. Επίσης, αξίζει να κάνει κανείς μια εκδρομή στη λίμνη Mälaren, για μια ήσυχη βόλτα στις όχθες της.

Η σουηδική πόλη Sigtuna αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη της, λόγω της γραφικότητάς της. Περιδιαβαίνοντας τα στενά πέτρινα δρομάκια, καταλήγει στον κεντρικό δρόμο, που ονομάζεται «Stora gatan». Εδώ χτυπά η καρδιά της πόλης. Συγκεκριμένα, εδώ μπορεί να δει κανείς πολλά γραφικά κτήρια κατασκευασμένα από ξύλο. Ακόμα, καταστήματα ένδυσης καθώς και μαγαζιά με χειροποίητα είδη σουηδικής τέχνης. Επίσης, παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Η σουηδική πόλη Sigtuna κι η ιστορία της

Η σουηδική πόλη Sigtuna είναι μια πόλη με ιστορία και έντονα τα σημάδια που άφησαν οι Βίκινγκς κι αργότερα ο Μεσαίωνας. Μάλιστα, βρίσκεται σε στρατηγική θέση από όπου παλιά μπορούσαν να δουν τους εχθρούς που έρχονταν από μακριά, από τη λίμνη.

Φιλοξενεί ένα μουσείο με ευρήματα, από την περίοδο των Βίκινγκς μέχρι το Μεσαίωνα. Εδώ παλιά ήταν η βασιλική κατοικία. Επίσης, αντιπροσωπευτικό κτήριο της πόλης είναι το γραφείο τουρισμού και ενημέρωσης (Drakegården), το οποίο περιβάλλεται από έναν ωραίο κήπο. Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην πόλη αυτή κυκλοφόρησαν τα πρώτα σουηδικά νομίσματα.

Χαρακτηριστική είναι η εκκλησία της Παναγίας, κατασκευασμένη με κόκκινα κεραμίδια. Είναι άλλο ένα αξιοθέατο της πόλης και παραμένει πάντα ανοικτή στους επισκέπτες. Επίσης, αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς το παλιό δημαρχείο (Radhuset).

Τέλος, η σουηδική πόλη Sigtuna είναι ονομαστή για τις πέτρινες στήλες της. Πράγματι, στην πόλη υπάρχουν περίπου 25 στήλες που δημιουργήθηκαν τον 11ο αιώνα, στη μνήμη κάποιου ή για να περιγράψουν ένα ταξίδι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Efn0jOGTT50

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.