Η σούπα Yayla corbasi

Σχολές Καπάτου Η σούπα Yayla corbasi

Η σούπα Yayla corbasi στη τουρκική κουζίνα

Διδάσκοντας την τουρκική γλώσσα, πολλές φορές ο καθηγητής αναφέρεται σε διάφορα λήμματα μαγειρικής, τα οποία αφορούν την τούρκικη κουζίνα. Είναι γνωστό σε όλους ότι η τούρκικη κουζίνα είναι διάσημη σε παγκόσμια κλίμακα. Πράγματι, πολλοί μάγειροι παρουσιάζουν διάφορα νόστιμα και ξεχωριστά πιάτα, τα οποία προβάλλουν και προωθούν την τούρκικη κουζίνα.

Βασικά, κάθε περιοχή της Τουρκίας έχει και τη δική της παράδοση στα πιάτα που την χαρακτηρίζουν. Ένα από αυτά είναι και η σούπα Yayla corbasi. Πρόκειται για μια παραδοσιακή σούπα, με βασικά συστατικά το ρύζι και το γιαούρτι.

Τα παλιά χρόνια, η σούπα Yayla corbasi ήταν μια χαρακτηριστική συνταγή των βοσκών της περιοχής Anadolu της Τουρκίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λέξη Anadolu προέρχεται από την ελληνική γλώσσα, όπου σημαίνει «η ανατολή του ηλίου». Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη δυτική Ασία και είναι πλούσια σε οροσειρές και οροπέδια. Εκεί, από παλαιότερα έως και στις μέρες μας, ζουν πολλοί βοσκοί, οι οποίοι εκτρέφουν πρόβατα. Αυτοί λοιπόν οι βοσκοί μαγειρεύουν τη σούπα Yayla corbasi.

Η σούπα Yayla corbasi και η παρασκευή της

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μέσα σε ζωμό, για 20 λεπτά.

Ξεχωριστά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε έναν κρόκο αυγού, μαζί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε αλεύρι, καθώς και μια κούπα ζωμού από το ρύζι. Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο ρύζι, ενώ συνεχίζει να βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε ξηρή μέντα ανακατεύοντας γρήγορα, για 20 δευτερόλεπτα.

Τελειώνοντας, ανακατεύουμε γρήγορα τη σούπα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με το άρωμα μέντας.

Η σούπα Yayla corbasi σερβίρεται πολύ ζεστή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=YE1GP0BLXGE

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.