Η συγγραφέας Clara Sánchez

Σχολές Καπάτου Η συγγραφέας Clara Sánchez

Η συγγραφέας Clara Sánchez από την Ισπανία

Η συγγραφέας Clara Sánchez από την Ισπανία είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Θα αναφερθούμε στη σύγχρονη ισπανική λογοτεχνία. Στα μαθήματα ισπανικών και συγκεκριμένα στα προχωρημένα επίπεδα, ο καθηγητής συμβουλεύει τους μαθητές του να διαβάζουν βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας. Mε αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στην ισπανική γλώσσα. Μεταξύ των αντιπροσώπων της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η συγγραφέας Clara Sánchez.

Η Clara Sánchez γεννήθηκε το 1955 στη Guadalajara. Σπούδασε ισπανική φιλολογία στο Universidad Complutense της Μαδρίτης. Στη συνέχεια, δίδαξε μαθήματα εξ’αποστάσεως στο Universidad Nacional de Educación a Distancia. Έκτοτε, διαμένει στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη.

Η συγγραφέας Clara Sánchez και τα βιβλία της

Η Ισπανίδα συγγραφέας Clara Sánchez  ασχολήθηκε επιμελώς με τη λογοτεχνία. Συγκεκριμένα, έγραψε άρθρα για διάφορα ισπανικά περιοδικά. Επίσης, ευκαιριακά συνεισέφερε στη συγγραφή του σκηνοθετημένου έργου “Qué grande es el cine”, για την TVE, την ισπανική ραδιοτηλεόραση.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Piedras preciosas” εκδόθηκε το 1989 και απέσπασε καλές κριτικές. Ακολούθησαν έργα όπως: “No es distinta la noche” (1990), “El palazzo varado” (1993), “Desde el mirador” (1996), “El mistero de todos los dias” (1999), “Ultimas noticias del paraiso” (2000) κ.α. Μάλιστα, τα έργα της έχουν κυκλοφορήσει και στη Νότια Αμερική. Επίσης, πρόσφατα, κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες.

Το 2010, η Clara Sánchez τιμήθηκε με το βραβείο Premio Nadal για το βιβλίο της “Lo que esconde tu nombre”. Στη συνέχεια, το 2014, της απονεμήθηκε το βραβείο Premio Roma για το βιβλίο “El cielo ha vuelto”, στην κατηγορία της ξένης λογοτεχνίας.

Βασικά,τα κύρια πρόσωπα των έργων της είναι νέες γυναίκες, που βρίσκονται στο επίκεντρο πολύπλοκων ιστοριών. Συνήθως, τα βιβλία της πλησιάζουν στο ψυχολογικό θρίλερ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, γράφει για να μοιραστεί τις εμπειρίες της με τους αναγνώστες της. Επισημαίνει δε, ότι ο φόβος της είναι μήπως και τα βιβλία της δεν έχουν απήχηση στο αναγνωστικό της κοινό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.