Η συγγραφέας Lidia Jorge

Σχολές Καπάτου Η συγγραφέας Lidia Jorge1

Μεταξύ των έργων της σύγχρονης πορτογαλικής λογοτεχνίας, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και η συγγραφέας Lidia Jorge. Μάλιστα, τα βιβλία της έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από το διεθνές αναγνωστικό κοινό. Πράγματι, έχουν μεταφραστεί από την πορτογαλική γλώσσα σε πολλές άλλες γλώσσες και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες χώρες.

Βασικά, η Πορτογαλίδα συγγραφέας Lidia Jorge γεννήθηκε το 1946, σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Boliqueime. Βρίσκεται στην πιο νότια περιοχή της Πορτογαλίας, στην Algarve. Αφού τελείωσε το σχολείο της, μετακόμισε στη Λισαβόνα, για να συνεχίσει με πανεπιστημιακές σπουδές. Συγκεκριμένα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (Universidade de Lisbona), στη Σχολή της Filologia Romanza. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της, δίδαξε σε σχολείο στην Πορτογαλία.

Αργότερα, παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό, ο οποίος υπηρετούσε στις πορτογαλικές αποικίες της Αφρικής. Τότε, η αφρικανική ήπειρος τελούσε υπό την πορτογαλική κυριαρχία. Έτσι, η συγγραφέας Lidia Jorge πήγε στην Αφρική, όπου ασχολήθηκε και πάλι με τη διδασκαλία. Έζησε δε εκεί, μέχρι το 1974.

Η διαμονή της στην αφρικανική ήπειρο της έδωσε την έμπνευση για το έργο της “A costà dos Murmúrios”. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 1988, Μάλιστα, το 2004 γυρίστηκε και ταινία βασισμένη στο έργο της. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Μοζαμβίκη. Συγκεκριμένα, η συγγραφέας Lidia Jorge περιγράφει τις προσωπικές της εμπειρίες στην αφρικανική χώρα, κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η σύγχρονη πορτογαλική λογοτεχνία δεν έχει αναδείξει πολλούς συγγραφείς. Πράγματι, είναι γνωστό ότι η Πορτογαλία είναι μια χώρα που δεν αυτοπροβάλλεται. Παρόλα αυτά, ποιος δεν έχει διαβάσει βιβλία πορτογάλων συγγραφέων όπως οι : Fernando Pessoa, José Saramago, Manuel Alegre, Pedro Chagas Freitas.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.