Η συνοικία Arroios

Σχολές Καπάτου Η συνοικία Arroios

Η συνοικία Arroios και η ονομασία της

Μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Πορτογαλίας είναι η συνοικία Arroios. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί μέσα σε μια ώρα.

Γιατί ονομάζεται Arroios?

Όπως μας θυμίζει και η ονομασία, σε αυτή την περιοχή υπήρχαν πολλοί ορυζώνες (arroz= ρύζι).

Η συνοικία Arroios δημιουργήθηκε το 2012 από την ένωση τριών συνοικιών της πόλης, τις Anjos, Pena και São Jorge de Arroios.

Βρίσκεται κατά μήκος της Δυτικής ακτής της Πορτογαλίας, ακριβώς δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η συνοικία Arroios ένας ξεχωριστός κόσμος

Η λεωφόρος Avenida Almirante Reis είναι γεμάτη με vintage κτίρια, με ιστορικά μνημεία και πολλά ξενοδοχεία.

Εκτός των άλλων, η συνοικία Arroios φημίζεται για τα παραδοσιακά εστιατόρια, με βασικό πιάτο το ψάρι.

Έχει κατοίκους από διάφορα μέρη του κόσμου.Συγκεκριμένα, φιλοξενεί 80 διαφορετικές εθνικότητες σε μια έκταση λιγότερη από 2000 τ.μ.

Την εποχή του 1920 αυτή η περιοχή ονομάζονταν Bairro das Colónias, δηλαδή συνοικία των αποικιών, εξαιτίας των πολλών εθνικοτήτων που κατοικούσαν σε αυτούς τους δρόμους.

Οι χώρες προέλευσης ήταν πηγή έμπνευσης για την ονομασία των δρόμων. Έτσι ακόμη και σήμερα μπορεί να διαβάσει κανείς και να επισκεφθεί  δρόμους όπως: Guiné, Zaire, Angola, Macau, Timor, São Tomé Moçambique, καθώς και Cabo Verde.

Εκτός από την παρουσία πολλών λαών ξεχωρίζει και η ανάμειξη διαφόρων ρυθμών στην αρχιτεκτονική.

Κατά μήκος της λεωφόρου Avenida Almirante Reis, μπορεί κανείς να βρει στοιχεία από art decó καθώς και πολύ μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Επίσης πολλά κτίρια είναι διακοσμημένα με τα διάσημα πλακίδια, τα ονομαζόμενα azulejos.

Η συνοικία Arroios είναι μια οικονομική περιοχή γνωστή στους φοιτητές που παρακολουθούν προγράμματα Erasmus.

Ένα δωμάτιο στοιχίζει περίπου 290€ και οι τιμές των μαγαζιών είναι οικονομικές.

Μπορεί κανείς να ψωνίσει στις λαϊκές αγορές φρούτα και ποικιλία ψαριών.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.