Η συντήρηση του Duomo di Milano

Σχολές Καπάτου Η συντήρηση του Duomo di Milano

Η συντήρηση του Duomo di Milano είναι πολύ δαπανηρή στις μέρες μας. Περιλαμβάνει τη φροντίδα των 135 ναρθήκων (guglie), 96 υδρορροών (goccioni), 3.400 αγαλμάτων (statue), 200 ανάγλυφων (basso rilievi).

Ο καθεδρικός ναός είναι τεράστιος στο μέγεθος, δύσκολος στη συντήρησή του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα θα λέγαμε ότι ο ναός χρειάζεται μία διαρκή φροντίδα, ώστε να συντηρείται καλά.

Το εξωτερικό του μέρος είναι και το πιο ευάλωτο. Υπάρχουν φθορές, λόγω της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, λόγω του νερού της βροχής και των καιρικών συνθηκών γενικότερα.

Το μάρμαρό του είναι πολύ ευαίσθητο και είναι πολύ εύκολο να διαβρωθεί. Είναι το μάρμαρο, Marmo di Candoglia. Φθείρεται πολύ πιο γρήγορα από ότι οι παλιές πέτρες.

Κοσμείται από πληθώρα αγαλμάτων, περί τα 3.400. Εξ’ αυτών, 1.100 βρίσκονται στο εσωτερικό και 2.300 στο εξωτερικό του ναού. Ο ναός στο εσωτερικό του είναι πλούσιος σε γυαλί, σε παρεκκλήσια κι έχει πολλά μνημεία τέχνης.

Από τις ταράτσες του Duomo, μπορεί κάποιος να θαυμάσει όλη την πόλη από ψηλά. Καθώς επίσης να συνειδητοποιήσει ότι το έργο της συντήρησης είναι τεράστιο. Η συντήρηση του Duomo di Milano απαιτεί μεγάλο πάθος από την πλευρά των συντηρητών έργων τέχνης και πολύ καλός συντονισμός. Σε ό, τι αφορά στη χρηματική επιβάρυνση μιλάμε για 30.000.000€ ετησίως.

Από το Μάιο του 2015 σε αυτό το χρηματοοικονομικό πακέτο της συντήρησης συνεισέφερε επίσης το επιβαλλόμενο εισιτήριο. Το 2017 εισπράχθηκαν 12.000.000€ από τα εισιτήρια των ιταλών επισκεπτών καθώς και όλων των τουριστών από τα διάφορα μέρη του κόσμου. Μιλάμε για 150.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών γίνονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=TRMQBWUfmwY

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.