Η Ταορμίνα του ονείρου

Σχολές Καπάτου Η Ταορμίνα του ονείρου

Η Ταορμίνα του ονείρου στη Σικελία είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που διαθέτουν τέτοια γεωγραφική θέση. «Σκαρφαλωμένη» σ’ έναν πλατύ βράχο, το Ταυρομένιον των αρχαίων Ελλήνων, αγναντεύει τη θάλασσα στα ανατολικά. Πίσω της, στα δυτικά, υπάρχουν απόκρημνα βουνά. Στα νοτιοδυτικά, σε αρκετή απόσταση, διακρίνεται η Αίτνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που στην αρχαιότητα και τον μεσαίωνα τη θεωρούσαν απόρθητη.

Η Ταορμίνα του ονείρου, στους στοίχους του Κώστα Ουράνη

 

Η Ταορμίνα

(κι αν υπάρχει) για μένα θε να μείνει
του εξόριστου τ’ Ονείρου μου η Πατρίδα,
σα μια Ευτυχία που μου’ ναι ταγμένη
και που, ό,τι κι αν συμβεί-με περιμένει

 

Στα νεότερα χρόνια, η Ταορμίνα του ονείρου ανακαλύφθηκε, το 1878,  από το βαρόνο Wilhelm von Gloeden. Τόσο πολύ εντυπωσιάστηκε από το ήπιο κλίμα της που την θεώρησε ιδεώδη τόπο για να «ξεχειμωνιάσει» και να ξεκουραστεί κάποιος από το βαρύ κλίμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Οι πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες της Ταορμίνα που έκανε εκείνη τη χρονιά παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο Παρίσι. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Ταορμίνα μετατράπηκε σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή κέντρα χειμερινού τουρισμού της ευρωπαϊκή ελίτ.

Τον 20ο αιώνα, η Ταορμίνα ακολούθησε το δρόμο των υπολοίπων μεσογειακών προορισμών, και είναι κέντρο θερινού τουρισμού. Το κόσμημα της Ταορμίνα είναι αναμφίβολα το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο. Χτίστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. στη θέση ενός μικρότερου αρχαίου Ελληνικού. Παρόμοια Ρωμαϊκά ή Ελληνικά θέατρα ίσως υπάρχουν πολλά στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Κανένα όμως δεν έχει τη θέα που έχει αυτό της Ταορμίνα.

Η ονειρική θέση αυτής της πολιτειούλας των 11.000 περίπου μόνιμων κατοίκων ήταν και είναι πηγή έμπνευσης για ζωγράφους, φωτογράφους, λογοτέχνες, ποιητές και σκηνοθέτες κινηματογραφικών ταινιών. Εδώ γυρίστηκαν πολλές σκηνές της δημοφιλούς ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (The Big Blue, 1988). Επίσης και μερικές σκηνές της λιγότερο γνωστής ταινίας «Leolo» (1992), από τον γαλλόφωνο Καναδά, που εκθειάζει την ονειρική θέση του αρχαίου της θεάτρου.

Τα τελευταία χρόνια, οι ανάγκες του τουρισμού επέβαλαν την κατασκευή ενός τελεφερίκ από το κέντρο προς τις δυο σημαντικότερες παραλίες της Ταορμίνα. Την Isola Bella και το Mazzarò.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=f_ZhMzEef0w

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.