Η τουρκική γλώσσα κι η μαγεία της

Σχολές Καπάτου Η τουρκική γλώσσα κι η μαγεία της

Εάν αποφάσισες να αναζητήσεις εργασία στην ανερχόμενη αγορά εργασίας της Τουρκίας και να εκμεταλλευτείς τις προοπτικές για απασχόληση που ανοίγονται εκεί.

Εάν η επιχείρηση σου δραστηριοποιείται στην Τουρκία και εσύ καλείσαι να συνεννοηθείς στα Τουρκικά.

Εάν αποφάσισες να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με μία γλώσσα που γνωρίζουν λίγοι, όπως είναι η τουρκική γλώσσα.

Εάν ονειρεύεσαι να κάνεις τουρισμό στην Τουρκία και θέλεις να επισκεφθείς μέρη όπως η Αγία Σοφία, ο Πύργος του Γαλατά ή το Μπλε Τζαμί ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό, την ιστορία αλλά και τη γλώσσα που κρύβεται πίσω από αυτά.

Εάν θες να ταξιδέψεις στην Τουρκία κι επιθυμείς να εντυπωσιάσεις την παρέα σου παραγγέλνοντας στα Τουρκικά τα πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά που σερβίρονται εκεί.

Εάν θες να ψωνίσεις στην Κλειστή Αγορά και τις άλλες υπαίθριες αγορές της Τουρκίας και να κάνεις παζάρια.

Εάν αγαπάς τα τουρκικά σίριαλ, την τουρκική μουσική ή τον τουρκικό κινηματογράφο και επιθυμείς να μπορέσεις μια μέρα να τα καταλαβαίνεις όλα αυτά χωρίς να χρειάζεσαι υπότιτλους και μεταφράσεις.

Εάν σε γοητεύει η τουρκική λογοτεχνία και ποίηση και ονειρεύεσαι να διαβάσεις κάποια μέρα τα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ  ή τα μυθιστορήματα του νομπελίστα Ορχάν Παμούκ στη γλώσσα στην οποία γράφτηκαν.

Εάν ισχύει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω μην χάνεις άλλο χρόνο! Ξεκίνα μαθήματα Τουρκικών στις σχολές Καπάτου και άσε αυτή τη μαγική γλώσσα να σου ξετυλίξει το μυστήριο της! Θα διαπιστώσεις σύντομα ότι είναι λιγότερο δύσκολη από όσο ίσως φαντάζεσαι!

Θα κάνεις μια καλή αρχή μαθαίνοντας το αλφάβητο. Τα τουρκικά είναι η μοναδική ανατολική γλώσσα που έχει οικειοποιηθεί το λατινικό αλφάβητο, με μικρές προσθαφαιρέσεις. Μόλις μάθεις το αλφάβητο θα είσαι σε θέση να διαβάσεις, μιας και κάθε γράμμα έχει τον δικό του ήχο, ο οποίος δεν αλλάζει,  καθώς και να καταλαβαίνεις πώς γράφεται μια λέξη που ακούς. Επιπλέον, οι τουρκικές λέξεις δεν έχουν γένος, δεν υπάρχουν άρθρα, τα ρήματα είναι ομαλά και οι κανόνες έχουν ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις.

Πέρα από τις ευκολίες, βέβαια, στην τουρκική γλώσσα θα συναντήσει κανείς και αρκετές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η ευρεία χρήση επιθημάτων, όπως συμβαίνει σε όλες τις συγκολλητικές γλώσσες. Οι λέξεις χτίζονται με την προσθήκη επιθημάτων για κάθε περίπτωση·  επιθήματα για τον πληθυντικό, το πρόσωπο, την πτώση, τον χρόνο, κ.α.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αν κάνεις μια καλή αρχή με τα τουρκικά, δεν σταματάς εύκολα την εκμάθησή τους. Έλα στις Σχολές μας και ξεκίνησε μαθήματα τουρκικών με την μοναδική εγγύηση Καπάτου!

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.