Η τουρκική κουζίνα

Σχολές Καπάτου Η τουρκική κουζίνα

Η τουρκική κουζίνα (Türk mutfağı) είναι η έκφραση της μαγειρικής τέχνης που επί τόσους αιώνες αναπτύχθηκε στην Τουρκία. Οι ρίζες της τουρκικής κουζίνας βρίσκονται στην οθωμανική κουζίνα.

Η τουρκική κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία συνταγών. Η τουρκική κουζίνα έχει επηρεαστεί από τις παραδόσεις των γειτονικών λαών, όπως οι υπόλοιπες κουζίνες της περιοχής μας. Φυσικά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Η Κωνσταντινούπολη ήταν για αιώνες το χωνευτήρι αυτών των παραδόσεων, γι’ αυτό και ο όρος «πολίτικη κουζίνα» είναι εξίσου σωστός. Ο όρος, όμως, παραπέμπει περισσότερο στον τόπο που έλαβε χώρα ένας σημαντικός πολιτισμικός διάλογος και λιγότερο στον χώρο καταγωγής αυτών των εδεσμάτων.

Ο İskender Efendi (= κύριος Αλέξανδρος) ήταν γνωστός μάστορας εδεσμάτων που ζούσε στην Προύσα* στα μέσα του 19ου αιώνα. Κατ’ αρχήν είχε την έμπνευση να δημιουργήσει το döner kebap (= γυριστό κεμπάπ), δηλαδή τον γύρο. Ακολούθως, αναζήτησε νέες γευστικές διαδρομές. Τοποθέτησε διάφορα κομμάτια αρνίσιου γύρου πάνω σε πίτα. Κατόπιν της πρόσθεσε γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας.

Η πλήρης αυθεντική τελετή της απόλαυσης του İskender Kebap απαιτεί μία διαδικασία. Αφού σερβιριστεί το πιάτο, εμφανίζεται στο τραπέζι των συνδαιτυμόνων ο μάγειρας με τον σκούφο του. Κρατάει στο χέρι του ένα τηγάνι με καυτό βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνει προσεκτικά το περιεχόμενό του στα πλαϊνά του πιάτου, για να το απορροφήσουν οι πίτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

*Προύσα ή Προύσσα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας Προύσας στη Βορειοδυτική Τουρκία.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.