Η τούρτα Medovik

Σχολές Καπάτου Η τούρτα Medovik

Η τούρτα Medovik, μία συνταγή από τη Ρωσία.

Μπορείτε κι εσείς να τη φτιάξετε. Δείτε πώς!

Υλικά

Υλικά για το παντεσπάνι

300-500 γρ.αλεύρι, 200 γρ.ζάχαρη, 100 γρ.βιτάμ, 2 κουταλιές της σούπας μέλι της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Υλικά για την γέμιση

300 γρ.βιτάμ

1 κονσέρβα ζαχαρούχο βρασμένο (έτοιμο) ή το φτιάχνετε εσείς

Επικάλυψη

100 γρ.καρύδια τριμμένα

Η τούρτα Medovik η εκτέλεση

  • Σε μπεν-μαρί ανακατεύετε το βιτάμ, την ζάχαρη και το μέλι για 4 λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα (προσέξτε μετά την προσθήκη της σόδας, θα διογκωθεί το μείγμα). Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά για να δείτε πόσο «θα πάρει», διότι εξαρτάται από το πόσο ζεστό θα είναι το μείγμα μελιού σας (δεν χρειάζεται να είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι, ίσα να μην κολλάει).Τέλος το βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, αλευρώνετε λίγο και ζυμώνετε για να του δώσετε σχήμα μπαστουνιού. Έπειτα το χωρίζετε σε 9 ίσα τμήματα, που τα κάνετε μπαλάκια.
  • Ανοίγετε προσεκτικά τα φύλλα σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια ή κατευθείαν μέσα στο ταψί, αφού το έχετε αλευρώσει, διότι πρέπει να γίνουν πολύ λεπτά και είναι εύκολο να σπάσουν. Έπειτα χαράζετε το φύλλο στο σχήμα που θέλετε να έχει το γλυκό σας.
  • Τα ψήνετε παράλληλα, για 2-3 λεπτά το καθένα, στους 200οC στον αέρα ( θέλει γρήγορες κινήσεις) και τα βγάζετε από το ταψί κατευθείαν όσο είναι ζεστά με μία σπάτουλα προσεκτικά για να μην σας σπάσουν. Τα περισσεύματα τα τρίβετε στο μίξερ.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

  • Χτυπάτε το βιτάμ μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έχετε πάρει έτοιμο ή έχετε φτιάξει εσείς από πριν. (Βράζοντας την κονσέρβα, σκεπασμένη μέχρι πάνω με νερό, για 3 ώρες στην κατσαρόλα ή 1 ώρα στην χύτρα ταχύτητος). Το χρησιμοποιείτε αφού έχει κρυώσει και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στην συνέχεια βάζετε στρώσεις παντεσπάνι-κρέμα-καρύδια, έπειτα μπορείτε να τελειοποιήσετε το σχήμα κόβοντας ότι περισσεύει.
  • Αφού έχετε τελειώσει, πασπαλίζετε όλη την τούρτα με το μείγμα καρύδια-τρίματα από το παντεσπάνι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=GD09V5oNpsU

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.