Η υγεία στην Σουηδία

Σχολές Καπάτου Η υγεία στην Σουηδία

Η υγεία στη Σουηδία βασίζεται στην άριστη δομή του ιατρικού συστήματος.

Βασικά, χωρίζεται σε τρία επίπεδα :

· Το κεντρικό σύστημα (Socialstyrelsen και Folkhälsoinstituet)

· Το περιφερειακό σύστημα με 21 συμβούλια (Landsting)

· Το τοπικό σύστημα που διασφαλίζει την περίθαλψη κατ’οίκον. Μια σημαντική υπηρεσία, εφόσον μεγάλο τμήμα του σουηδικού πληθυσμού πάσχουν από διαβήτη και καρδιολογικά νοσήματα. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες στους υπερήλικες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άτομα με ψυχικά προβλήματα.

Η υγεία στη Σουηδία είναι το πρωταρχικό μέλημα του κράτους. Ήδη από το 1980, επένδυσε σημαντικά στο εθνικό σύστημα υγείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι έδωσε το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης σε όλους τους πολίτες. Έτσι, στις μέρες μας η σουηδική πραγματικότητα αποδεικνύεται πλούσια σε γιατρούς, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα. Επίσης, παρέχει μέσα τεχνολογίας τελευταίας γενιάς. Μάλιστα, το σουηδικό σύστημα υγείας είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Το σουηδικό σύστημα υγείας

Προληπτική υγεία στα σχολεία

Η υγεία στη Σουηδία παρέχεται στους μαθητές των σχολείων. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται η υποχρεωτική παρουσία νοσοκόμας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Επίσης, παρέχεται δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος των νέων, μέχρι την ηλικία των 19 ετών.

Προληπτική υγεία για τις γυναίκες

Παρέχεται δωρεάν εξέταση του μαστού καθώς και το γυναικολογικό τεστ ΠΑΠ.

Προληπτική υγεία για τους άντρες

Παρέχεται δωρεάν έλεγχος του προστάτη. Μάλιστα, οι άντρες στη Σουηδία έχουν το τέταρτο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ζωής φτάνει τα 80,7 έτη.

Εξάλλου, η υγεία στη Σουηδία ανταποκρίνεται στις ανάγκες με τη βοήθεια επτά εξειδικευμένων Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων για σοβαρές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις καρκινοπάθειες καθώς και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Η πρωτοβάθμια παροχή υγείας γίνεται στα κέντρα υγείας καθώς και στα πιο μικρά ιατρεία. Η δε πρώτη επίσκεψη κοστίζει 15 ευρώ. Όσον αφορά τις επόμενες επισκέψεις, είναι δωρεάν για ένα χρόνο.

Τέλος, η δευτεροβάθμια παροχή υγείας αφορά στα νοσοκομεία. Το κόστος είναι το ίδιο (15 ευρώ) και προσαυξάνεται κατά ένα μικρό ποσό στην περίπτωση που ο ασθενής παραμείνει στο νοσοκομείο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.