Η Χιλή με τα αξιοθέατα της

Η Χιλή με τα αξιοθέατα της

Ο φυσικός πλούτος  της Χιλής 

Η Χιλή με τα  αξιοθέατα της αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Είναι  μία  χώρα με μαγικές αντιθέσεις, όπως  το Σαντιάγο που είναι η πρωτεύουσα της χώρας.Η Χιλή με τα διάσημα αξιοθέατα της, όπως είναι  τα νησιά του Πάσχα, που είναι γνωστά κυρίως για τα γιγάντια λίθινα αγάλματα, προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών. Παράλληλα και το Valparaiso, που είναι το σημαντικότερο λιμάνι και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, γεμίζει από επισκέπτες. Σημαντικό είναι  το εθνικό πάρκο Torres del Paine, ένας πλούσιος βιότοπος  με λίμνες και παγετώνες. Το φυσικό προστατευόμενο μνημείο Los Pingüinos με περισσότερους από 120 χιλιάδες πιγκουίνους. Η «Κοιλάδα του Φεγγαριού» ή αλλιώς  Valle de la luna φιλοξένει  μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις. Ο φυσικός πλούτος της Χιλής περιλαμβάνει και  το Εθνικό Πάρκο Lauca με την ψηλότερη λίμνη του κόσμου τη Lago Chungara και το ανενεργό ηφαίστειο Parinacota. 

 Τα ισπανικά της Χιλής  

Έχουν ιδιαίτερη προφορά και δεν μοιάζουν με αυτά των γειτονικών χωρών της Νοτίου Αμερικής. Συγκεκριμένα οι τελικές συλλαβές και το τελικό «s» δεν προφέρονται, αλλά και κάποια φωνήεντα είναι με απαλό ήχο. Η προφορά διαφέρει πολύ λίγο μεταξύ βορρά και νότου. Λίγες διαφορές έχουν στην προφορά ανάλογα με την κοινωνική τάξη ή με το αν ζει κάποιος σε πόλη ή στην ύπαιθρο. Οι τοπικές ιθαγενείς γλώσσες της Χιλής είναι αρκετές, όπως τα Mapudungun,τα Quechua και τα Rapa Nui. Μετά την ισπανική κατάκτηση, τα ισπανικά καθιερώθηκαν ως κύρια γλώσσα. Οι δε τοπικές γλώσσες κατέληξαν να είναι  μειοψηφία, με αρκετές από αυτές  να κινδυνεύουν να εξαφανισθούν. 

 Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα 

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα  online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών. 

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές  Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). 

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. 

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355. 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.