Η χώρα της Κόστα Ρίκα

Σχολές Καπάτου Η χώρα της Κόστα Ρίκα

Η χώρα της Κόστα Ρίκα  η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η χώρα της Κόστα Ρίκα, η πιο ευτυχισμένη και ήσυχη χώρα του κόσμου, όπως λέγεται είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Η Κόστα Ρίκα, που στα ελληνικά θα πει «πλούσια ακτή», είναι μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, όπου ομιλείται η ισπανική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε το 1502 από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του τέταρτου ταξιδιού που έκανε διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό θέλοντας να φτάσει στην Ινδία. Φημολογείται ότι αυτός ήταν που της έδωσε και το όνομα Κόστα Ρίκα.

Ο Κολόμβος έφτασε στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής. Πίστευε ότι αυτό που είχε βρει είναι μια μεγάλη χερσόνησος. Ακολούθησε την ακτογραμμή νότια, εξερευνώντας κάθε κόλπο, προς αναζήτηση ενός περάσματος προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Η χώρα της Κόστα Ρίκα και τα φυσικά πάρκα

Η χώρα της Κόστα Ρίκα φιλοξενεί 33 φυσικά πάρκα, όπως ενδεικτικά τα Parque Nacional Corcovado και Parque Nacional Rincon de la Vieja, όπου ζουν πολλά θηλαστικά και 10.000 είδη φυτών. Η Κόστα Ρίκα έχει, επίσης, πολλά ιαματικά λουτρά, λόγω του ενεργού ηφαιστείου Arenal που βρίσκεται βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ. Το συγκεκριμένο ηφαίστειο αποτελεί, επίσης, το επίκεντρο ενός ακόμη εθνικού πάρκου: του Parque Nacional Volcan Arenal.

Η Κόστα Ρίκα είναι η πιο φιλειρηνική Λατινικής Αμερικής, αφού από το 1948 καταργήθηκε ο στρατός. Αντ’ αυτού, τα χρήματα επενδύθηκαν στην παιδεία και τον πολιτισμό, γεγονός που αποτυπώνεται στο πολύ χαμηλό ποσοστό αναλφαβητισμού που έχει η χώρα, μόλις 3%.

Οι Κοσταρικανοί παίρνουν τη ζωή με χιούμορ. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι τόσο χαλαροί που συχνά δεν είναι συνεπείς στα ραντεβού τους κι έρχονται πάντα καθυστερημένοι!

Το νόμισμα της Κόστα Ρίκα είναι το colon, όπου 1 colon ισούται με 0,0015€.

Τέλος, στην χώρα περιλαμβάνεται και το μαγευτικής ομορφιάς νησί Isla del Coco.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.