Η χώρα της Σουηδίας

Σχολές Καπάτου Η χώρα της Σουηδίας

Η χώρα της Σουηδίας και η γεωγραφική της θέση

Η χώρα της Σουηδίας ανήκει στη Σκανδιναβία. Η χώρα της Σουηδίας έχει τους περισσότερους κατοίκους.  Στα δυτικά συνορεύει με τη Νορβηγία, με την οποία έχουν φυσικό σύνορο τη Σκανδιναβική Οροσειρά (Skanderna).

Παράλληλα με τη Φινλανδία, η χώρα της Σουηδίας βρέχεται από τον Βοθνιακό κόλπο, στο βόρειο μέρος της Βαλτικής Θάλασσας.

Η χώρα της Σουηδίας και η ανάπτυξή της

Η χώρα της Σουηδίας, στο νότιο κομμάτι της, έχει αναπτύξει πολύ τη γεωργία. Βέβαια, όσο πηγαίνει κανείς στο βόρειο μέρος της, τόσο ανακαλύπτει την έντονη βλάστηση των δασών. Το 70% της χώρας καλύπτεται από δάση, γι’ αυτό και η φύση είναι μέσα στην καθημερινότητα του κάθε Σουηδού.

Η πυκνότητα των κατοίκων είναι μεγαλύτερη στο νότιο μέρος, με την παρουσία μεγάλων εκτάσεων. Όπως στην κοιλάδα κοντά στη λίμνη Mälaren.

Η χώρα της Σουηδίας απέκτησε Βουλή το 1971. Την απαρτίζουν 1349 μέλη, τα οποία εκλέγονται κάθε 4 χρόνια. Η χώρα της Σουηδίας απαριθμεί τουλάχιστον 17.000 αυτόχθονες κατοίκους Sami ή Λάπωνες. Είναι μία ξεχωριστή κοινότητα η οποία ζει από την εκτροφή ζώων και συγκεκριμένα από τους ταράνδους.

Η χώρα της Σουηδίας φιλοξενεί επίσης μία μικρή μειονότητα Φινλανδών, λόγω των συνόρων της. Η χώρα της Σουηδίας, όπως είναι γνωστό, εξάγει αυτοκίνητα, υλικά μηχανολογίας. Είναι σημαντική η παρουσία ορυχείων, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη ποσότητα σε σίδηρο. Εξάγει υλικά χαρτιού, λόγω της μεγάλης ποσότητας ξυλείας που διαθέτει. Επίσης, ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η σουηδική κουλτούρα ανέδειξε προσωπικότητες όπως: Mauritz Stiller, Victor Sjöström και άλλους. Σκηνοθέτες όπως Ingman Bergman. Σημαντικούς ηθοποιούς, όπως οι Σουηδέζες Greta Garbo, Ingrid Bergman και Anita Ekberg, που έγιναν γνωστές σε όλον τον κόσμο. Πολλοί θυμούνται την ιταλική ταινία Dolce vita, με πρωταγωνιστές τον Marcello Mastroianni και την Anita Ekberg.

Επίσης, στη γαστρονομία έχει να προσφέρει τη δική της πινελιά με ένα μπουφέ γεμάτο με τόσες λιχουδιές, το ονομαζόμενο Smorgasbord. Διαθέτει 14 δημόσια πανεπιστήμια, 20 κρατικά κολέγια πανεπιστημιακού επιπέδου, εκτός από ανεξάρτητους άλλους φορείς. Μερικά πανεπιστήμια είναι παλιά και με μεγάλη αίγλη, όπως αυτά της Uppsala και Lundt.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=vfQU6pI51ww

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.