Η χώρα των ποιητών

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΠΑΤΟΥ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

ΧΙΛΗ – Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

Η χώρα των ποιητών είναι η Χιλή. Εκτείνεται σε μια ολική επιφάνεια 765.625 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αριθμεί περίπου 18.000.000 κατοίκους. Καταλαμβάνει μια ιδιαίτερα μακρόστενη λωρίδα στη Νότια Αμερική και είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μήκος στον κόσμο.

Πρόκειται για μια χώρα με πολύ πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον. Επίσης, είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί έχει μεγάλη παράδοση στη λογοτεχνία. Έτσι, η Χιλή είναι μια από τις χώρες της Νότιας Αμερικής με τη μεγαλύτερη παρουσία ποιητών και καλλιτεχνών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χώρα των ποιητών ενέπνευσε συναισθήματα αλλά και δημιουργικότητα και σε συγγραφείς άλλων χωρών. Πράγματι, είναι πολλοί οι λογοτέχνες των οποίων το έργο επηρεάστηκε από το περιβάλλον και την κουλτούρα της Χιλής.

Βασικά, δυο νικητές των Βραβείων Νόμπελ συνέβαλαν στο να αποδοθεί στη Χιλή η ονομασία « η χώρα των ποιητών». Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη Gabriela Mistral που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ το 1947 και στον Pablo Neruda που βραβεύτηκε το 1971. Μάλιστα, ο Pablo Neruda ήταν μαθητής της Gabriela Mistral και εκείνη τον παρότρυνε στη συγγραφή έργων. Η χώρα των ποιητών διατηρεί ακόμη τα τρία σπίτια τους που είναι ανοιχτά για το κοινό. Βασικά, στις μέρες μας λειτουργούν σαν μουσεία και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Ανάμεσα στους πολλούς αξιόλογους συγγραφείς της Χιλής αναφέρουμε επίσης τον Luis Sepúlveda.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι οι Χιλιανοί ονομάζουν τη χώρα τους « η χώρα των ποιητών» (País de Poetas).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.