Η όμορφη ιταλική Stresa

Σχολές Καπάτου Η όμορφη ιταλική Stresa

Η όμορφη ιταλική Stresa της Lago Maggiore

Η όμορφη ιταλική Stresa είναι το μαργαριτάρι της λίμνης Maggiore (Lago Maggiore). Η όμορφη Stresa αριθμεί 5.000 κατοίκους περίπου. Ανήκει στην επαρχία του Verbano-Cusio-Ossola της περιφέρειας Piemonte της Ιταλικής χερσονήσου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη δυτική ακτή του κόλπου Borromeo (golfo di Stresa).

Η όμορφη ιταλική Stresa βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία, γι’ αυτό και την αποκαλούν «το μαργαριτάρι της λίμνης Maggiore». Πράγματι, είναι μια λουλουδιασμένη κωμόπολη, με υπέροχα τοπία, που αναδεικνύουν το μεγαλείο της περιοχής σε κάθε τουρίστα που την επισκέπτεται.

Βασικά, η όμορφη Stresa είναι ένας διάσημος τουριστικός προορισμός. Μάλιστα, διαθέτει πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των τουριστών. Ειδικά για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν το τοπίο κάνοντας περιηγήσεις στην περιοχή. Επίσης, υπάρχουν πολλές ιστορικές βίλες, πολυτελή εστιατόρια, καθώς και μπαρ, που έχουν φροντίσει να ξεχωρίζουν ως προς την ποιότητα της τοπικής κουζίνας και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Η όμορφη ιταλική Stresa και τα γλυκά της

Τα παραδοσιακά γλυκά της Stresa ονομάζονται «Margheritine». Το 1857, ο ζαχαροπλάστης Piero Antonio Bolognaro, τα εμπνεύστηκε και τα παρασκεύασε για να τα προσφέρει στην πριγκίπισσα Margherita di Savoia, τη μελλοντική βασίλισσα της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, προσέφερε τα γλυκά margheritine στην τελετή της πρώτης της μετάληψης (prima comunione).

Επίσης, η τοπική κουζίνα της Stresa είναι γνωστή για το τυρί toma του Mottarone. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τυρί με γάλα από τις αγελάδες που βόσκουν στο Mottarone, το βουνό της Stresa.

Από το αεροδρόμιο Malpensa του Milano υπάρχει η υπηρεσία «Alibus», με λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες στη Stresa. Επίσης, από την πόλη ξεκινούν πλοιάρια που οδηγούν στη λίμνη Lago Maggiore. Μάλιστα, για όσους προτιμούν το βουνό, η πόλη συνδέεται με χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1494 μέτρων. Πράγματι, υπάρχει γραμμή τελεφερίκ που ξεκινά από τη Stresa, οδηγεί στην αριστοκρατική περιοχή Alpino και καταλήγει στο όρος Mottarone.

Έτσι, δικαίως της έχει αποδοθεί ο τίτλος «το μαργαριτάρι της λίμνης Maggiore». Μάλιστα, πολλά βιβλία έχουν περιγράψει τη μαγεία της περιοχής, όπως το «Αντίο στα όπλα» του Ernest Hemingway, το «Rubè» του Giuseppe Antonio Borgese και το «La stranza del veseovo» του Piero Chiara.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Stresa, από το 1946 έως το 1949 και πάλι μετά το 1958, διοργανωνόταν ο τελικός του διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της «Miss Italia».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=mUMtp6NUl5k

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.