Η Messina της Σικελίας

Σχολές Καπάτου Η Messina της Σικελίας

Η Messina της Σικελίας είναι η ευλογία και η κατάρα της γεωγραφίας.

Η γεωγραφία έπαιξε πάντα ένα σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ανθρώπου για την ίδρυση νέων πόλεων. Στην περίπτωση της αρχαίας Ζάγκλης, που τον 5ο αιώνα π.Χ. μετονομάστηκε σε Μεσσήνη, αυτή η διαπίστωση είναι κάτι περισσότερο από προφανής.

Στο σημείο αυτό, η Σικελία συναντά την Ιταλική χερσόνησο σε απόσταση 2800 μέτρων και το Ιόνιο Πέλαγος (Mar Ionio) την Τυρρηνική Θάλασσα (Mar Tirreno). Ανάμεσα στις δυο θάλασσες υπάρχει μια διαφορά στη στάθμη ύψους 50 εκατοστών. Έτσι δημιουργούνται στα στενά της Messina ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Αυτά εναλλάσσονται ως παλίρροια και άμπωτη κάθε έξι ώρες. Αυτό το γεωλογικό φαινόμενο δημιούργησε στην αρχαιότητα το μύθο της Σκύλλας και της Χάρυβδης.

Η Messina της Σικελίας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης απέφερε πάντα μεγάλα κέρδη ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Καθώς επίσης κι ως πύλη της Σικελίας για ανθρώπους και εμπορεύματα από την υπόλοιπη Ιταλία.

Η ίδια γεωγραφική τοποθεσία ήταν η αιτία των αλλεπάλληλων καταστροφών στο πρόσφατο παρελθόν της. Σχεδόν το σύνολο των ιστορικών της κτηρίων καταστράφηκε στο μεγάλο σεισμό του 1908. Η ανοικοδόμηση του ιστορικού της κέντρου, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε με σεβασμό στον παρελθόν της.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η στρατηγική της θέση, στα ομώνυμα στενά, ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Υπέστη ολοσχερή καταστροφή της. Οι πάνω από 27.000 (!) βόμβες που έπεσαν στην πόλη δεν άφησαν σχεδόν τίποτα όρθιο.

Η ανοικοδόμηση τη δεκαετία του 1950 έγινε σχετικά γρήγορα. Κι αυτό λόγω των μεγάλων εσόδων που πάντα απέφερε στην πόλη η θέση της στο συγκεκριμένο σημείο. Η σύγχρονη Messina, με 250.000 κατοίκους, έχει άριστη ρυμοτομία. Διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ιταλίας.

Ο καθεδρικός της ναός, στην ομώνυμη πλατεία (Piazza del Duomo), είναι πολύ κοντά στον πρωτότυπο του 12ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς, το καμπαναριό είχε την τύχη να μείνει ανέπαφο κατά τους βομβαρδισμούς και είναι αυτό της ανοικοδόμησης του 1933. Η Messina της Σικελίας διαθέτει το μεγαλύτερο σε μέγεθος μηχανικό ρολόι στον κόσμο (Orologio Astronomico del Duomo di Messina).

Η εκκλησία Santissima Annunziata dei Catalani είναι από τα λίγα δημόσια κτήρια του ιστορικού κέντρου της Messina που δεν επηρεάστηκε από τις μεγάλες καταστροφές του 20ου αιώνα. Είναι το αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης. Πρόκειται για μια νορμανδική εκκλησία από τον 12ο αιώνα, στην οποία διακρίνονται και λίγα βυζαντινά στοιχεία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=doLeulLQuTQ

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.