Ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας

Σχολές Καπάτου Ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας

Οι ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας και οι δυναστείες

Οι ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας είναι οι πόλεις που, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, καθιερώθηκαν σαν πρωτεύουσες της χώρας. Φυσικά, αναφερόμαστε στην εποχή όπου η Κίνα ήταν χωρισμένη και διοικούνταν από διαφορετικές δυναστείες.

Οι ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας είναι λοιπόν οι εξής:

  • Bĕijing: το γνωστό Πεκίνο, η πρωτεύουσα του Βορρά.
  • Nanjing (Nan-Ching): μέσα σε μια πορεία δέκα διαφορετικών περιόδων, υπήρξε πρωτεύουσα για 400 χρόνια, από την αρχή της δυναστείας Ming. Συγκεκριμένα, έφερε τον τίτλο της πρωτεύουσας από το 1368 έως το 1421, όταν ο αυτοκράτορας Zhu Di την μετέφερε τελικά στο Πεκίνο.
  • Luòyáng: υπήρξε πρωτεύουσα για μια περίοδο χιλίων συνεχόμενων ετών και για 9 δυναστείες. Έγινε πρωτεύουσα για πρώτη φορά το 770 π.Χ. και ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του βουδισμού στην Κίνα. Πράγματι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκεί υπάρχουν πολλά αγάλματα του Βούδα.
  • Chang’an, η ονομαζόμενη Xian: το όνομα της πόλης σημαίνει στα κινέζικα «διαρκής ειρήνη». Υπήρξε πρωτεύουσα για 900 χρόνια και 7 δυναστείες. Είναι μία από τις πρωτεύουσες της Κίνας που έχει ιστορία 3100 χρόνων.

Μάλιστα, οι ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας Bĕijing και Luòyáng υπήρξαν κατά καιρούς και δευτερεύουσες, εναλλακτικές πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των δυναστειών Zhou, Han, Sui και Tang. Βέβαια, από το έτος 1153 μέχρι και σήμερα, πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το 1930, συνεχείς αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως νέα δεδομένα.

Οι ιστορικές πρωτεύουσες της Κίνας αυξήθηκαν

Πράγματι, στη λίστα που προαναφέραμε, προστέθηκαν οι εξής πόλεις:

  • Kainfeng: βρίσκεται στην επαρχία Henan και προστέθηκε σαν πέμπτη πρωτεύουσα το 1920.
  • Hángzhòu: προστέθηκε το 1930.
  • Anyang: βρίσκεται επίσης στην επαρχία Henan και, προστέθηκε το 1988.
  • Zhèngzhòu: η πόλη στις μέρες μας ονομάζεται Zhengxian.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.