Ιστορικοί δρόμοι της Ιταλίας

Σχολές Καπάτου Ιστορικοί δρόμοι της Ιταλίας

Κάθε χώρα έχει τη δική της ιστορία. Θέλοντας οι Ιταλοί να θυμούνται τους ιστορικούς σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία της χώρας τους, έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν, ονόματα σε δρόμους τα οποία παραπέμπουν σε σημαντικές ημερομηνίες, ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων, τοποθεσίες με ιστορική ή γεωγραφική σημασία.

Τα πιο διαδεδομένα ονόματα ιταλικών δρόμων που σχετίζονται με ιστορικές ημερομηνίες είναι τα εξής:

Via IV Novembre

Εθνική Γιορτή για τον Ιταλικό λαό. Γιορτάζεται η μέρα της Ενότητας του Έθνους και των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθιερώθηκε το 1918, μετά την υπογραφή της ανακωχής ανάμεσα στην Ιταλία και την Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία.

Via XXV Aprile

Είναι η μέρα της Απελευθέρωσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και μέρα της Αντίστασης.

Via XX Settembre

Παραπέμπει στην κατάκτηση της Ρώμης (la presa di Roma), στην κατάλυση του Παπικού Κράτους (Stato Pontificio) από τα ιταλικά στρατεύματα, και στην ένωση αυτών των εδαφών, με την Ιταλία. Ακολούθησε η μεταφορά της ιταλικής πρωτεύουσας από την Φλωρεντία στη Ρώμη. Σήμερα, το Παπικό Κράτος βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, στα δεξιά του ποταμού Τίβερη, είναι ανεξάρτητο και περιορίζεται στα 500 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Παπική Έδρα, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου με τον μεγάλο θόλο, η πλατεία με το περιστύλιο, έργο του Gian Lorenzo Bernini, τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, τα αρχεία, οι κήποι, και η Cappella Sistina με τις τοιχογραφίες του Michelangelo. Τα δωμάτια του Βατικανού είναι ζωγραφισμένα από τον Raffaelo.

Via II Giugno

Η ονομασία αυτού του δρόμου συμβολίζει την Ιταλική Δημοκρατία (La Repubblica Italiana). To 1946 ο ιταλικός λαός κλήθηκε, με δημοψήφισμα, να αποφασίσει αν θέλει ως πολίτευμα την Μοναρχία ή την Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η εγκαθίδρυση της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στις Σχολές μας, πιστεύουμε ότι η γλώσσα δεν είναι μόνο η γραμματική και το λεξιλόγιο. Η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό, άμεσα συνδεδεμένο με την κουλτούρα του λαού που την μιλάει. Στη Σχολή μας, μαθαίνοντας Ιταλικά, θα μάθεις αρκετά στοιχεία που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα της Ιταλίας, κι αυτά τα στοιχεία θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα και τη γλώσσα.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.