Καππαδοκία, η χώρα της λάβας

Σχολές Καπάτου- Καππαδοκία

Καππαδοκία, η χώρα της λάβας.

Το όνομα της περιοχής αυτής είναι μάλλον μετεξέλιξη από την αρχαία Περσική και σημαίνει «Χώρα των όμορφων Αλόγων», αν και αρκετοί μελετητές το αμφισβητούν.

 

Η Καππαδοκία, η χώρα της λάβας, είναι τοποθετημένη στο κέντρο της μικρασιατικής χερσονήσου και διοικητικά δεν αποτελεί έναν αυτόνομο νομό.

Το μεγαλύτερό της τμήμα υπάγεται στο νομό της Νεάπολης (Nevşehir). Τα μικρότερα τμήματά της υπάγονται στους γειτονικούς νομούς της Καισάρειας (Kayseri) και της Νίγδης (Niğde), αλλά και σε άλλους νομούς, μια και τα όρια της είναι σχετικά ασαφή.

 

Η Καππαδοκία, η χώρα της λάβας, στο μακρινό παρελθόν της γης,  είχε καλυφθεί με λάβα. Σε διάφορες φάσεις από δυο γειτονικά ηφαίστεια τα οποία θεωρούνται σήμερα μη ενεργά.Η αργόσυρτη διάβρωση των στρώσεων της λάβας δημιούργησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπίου στην Καππαδοκία. Το φυσικό αυτό φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη ακόμα και σήμερα.

 

Η καταγωγή του εδάφους από τη λάβα διευκόλυνε από την αρχαιότητα το σκάψιμο και τη δημιουργία υπόγειων μονάδων για διάφορες χρήσεις. Γι’ αυτό και η Καππαδοκία είναι γεμάτη από «υπόγειες πολιτείες» (τουρκικά: Yeraltı Şehirleri). Οι μεγαλύτερες από αυτές φτάνουν μέχρι και δέκα επίπεδα υπογείως. Δεν κατοικούνταν μόνιμα παρά μόνο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια σε περίπτωση έξωθεν απειλής.

 

Στον 20ό αιώνα, η ύπαρξη αυτών των υπόγειων πολιτειών περιβαλλόταν από ένα πέπλο μύθου μεταξύ των ντόπιων. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τη δεκαετία του 1830, όταν πέρασαν από την περιοχή τα αιγυπτιακά στρατεύματα.

Το γεγονός της αναζήτηση μιας χαμένης κότας τη δεκαετία του 1960 ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η συστηματική έρευνα γι’ αυτές. Έχουν ανακαλυφθεί αρκετές δεκάδες μέχρι σήμερα από τις οποίες οι μεγαλύτερες και είναι αυτές του Derinkuyu (ελληνικά: Μαλακοπή) και του Kaymaklı (ελληνικά: Ανακού).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KlS_ZUuttPU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.