Κορυφή του όρους Tianmen

Σχολές Καπάτου Κορυφή του όρους Tianmen

Η κορυφή του όρους Tianmen ( 天門山)

Η κορυφή του όρους Tianmen (Tiānmén Shān) βρίσκεται στην Κίνα. Συγκεκριμένα, στην επαρχία του Hunan, κοντά στην πόλη Zhangjanjie.

Η κορυφή του όρους Tianmen είναι ένας επιβλητικός φυσικός βράχος σε σχήμα τόξου, που φτάνει σε ύψος τριάντα μέτρων περίπου.

Βασικά, η κορυφή του όρους Tianmen, ο μοναδικός αυτός βράχος ως προς το μεγαλείο του, υπάρχει από το έτος 263. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Έτσι, απέμεινε η πλάτη ενός τεράστιου βράχου, με μια μεγάλη σπηλιά. Το τοπίο που προσφέρει είναι πραγματικά μαγευτικό. Μάλιστα, οι Κινέζοι το ονομάζουν «το πιο κοντινό σύμβολο στο Θεό που υπάρχει σε όλη τη γη».

Η κορυφή του όρους Tianmen κι η πρόσβαση

Δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η κορυφή του όρους Tianmen έχει εύκολη πρόσβαση! Πράγματι, για να φτάσει ο επισκέπτης σε αυτό το τοπίο, χρειάζεται να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Συγκεκριμένα, αρχικά πρέπει να πάρει λεωφορείο που ακολουθεί μια διαδρομή με 99 στροφές. Έτσι, φτάνει σε ένα σημείο, από όπου ξεκινά μια σκάλα με 999 σκαλοπάτια, που τον οδηγούν τελικά στο μεγάλο βράχο. Βέβαια, σαν εναλλακτική λύση, υπάρχει το τελεφερίκ Tianmen Mountain Cable, το οποίο διανύει 7,5 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Από εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την απέραντη κοιλάδα που απλώνεται από κάτω. Μάλιστα, οι πιο τολμηροί, έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια 1430 μέτρων, πάνω από την κοιλάδα. Βασικά, βρίσκονται πάνω από το απέραντο κενό. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που απευθύνεται όμως μόνο σε όσους δεν υποφέρουν από ζαλάδες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Κινέζοι την αποκαλούν «διαδρομή της πίστης».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFlWKKoPbd4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.