Μεγάλη Οδός του Μεταξιού

Σχολές Καπάτου Μεγάλη Οδός του Μεταξιού

Η «Μεγάλη Οδός του Μεταξιού» κι η ονομασία της

Η «Μεγάλη Οδός του Μεταξιού», ονομάστηκε έτσι, γιατί μετέφερε το μετάξι από την Κίνα, μέχρι τις πιο μακρινές χώρες του κόσμου. Το μετάξι είναι μια από τις πιο πολύτιμες υφαντικές ίνες. Τα μεταξωτά υφάσματα ήταν και παραμένουν περιζήτητα. Βασικά, η μεταξουργία ήταν γνωστή στην Κίνα, ήδη, πριν από 4.500 χρόνια. Μάλιστα, οι Κινέζοι κρατούσαν μυστικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον τρόπο παρασκευής του μεταξιού. Έτσι, η Κίνα είχε το μονοπώλιο της παραγωγής, αλλά και του εμπορίου του μεταξιού.

Φυσικά, επέτρεπε τη μεταφορά μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων. Όμως, το μετάξι ήταν το πολυτιμότερο από αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, ότι, λόγω της μεγάλης εμπορικής κίνησης στο δρόμο του μεταξιού, τα καραβάνια δέχονταν πολύ συχνά επιθέσεις από ληστές.

Η «Μεγάλη Οδός του Μεταξιού» και η διαδρομή

Η «Μεγάλη Οδός του Μεταξιού» είχε μήκος 6.400 χιλιόμετρα και στην ουσία, ένωσε την Ανατολή με τη Δύση. Βασικά, ξεκινούσε από το Σιάν και περνούσε το Σινικό Τείχος. Στη συνέχεια, διέσχιζε τα βουνά του Παμίρ, το Αφγανιστάν και κατέληγε στα λιμάνια της Μικράς Ασίας. Εκεί, το μετάξι φορτωνόταν στα καράβια και μεταφερόταν στα λιμάνια της Δύσης.

Όμως, πέρα από τη διακίνηση διαφόρων εμπορευμάτων, ο «δρόμος» αυτός συνέβαλε κατά πολύ και στη συνάντηση δυο διαφορετικών πολιτισμών. Πράγματι, ένωσε την ασιατική κουλτούρα με τη δυτική. Συγκεκριμένα, στο δρόμο του μεταξιού ταξίδεψαν όχι μόνο νέες ιδέες, αλλά και επιστήμες, καθώς και νέες τεχνολογίες.

Στις μέρες μας, η «Μεγάλη Οδός του Μεταξιού» δεν υπάρχει πια. Πράγματι, ακέραιο παραμένει μόνο ένα μικρό τμήμα της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Πακιστάν με την επαρχία Xīnjiāng Wéiwú’ěr Zìzhìqū (Σινκιάνγκ Ουιγκούρ) της Κίνας. Στην ουσία, τίποτε δεν θυμίζει πλέον τα μεγάλα καραβάνια που παλαιότερα μετέφεραν το πολύτιμο μετάξι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.