Ξεφύλλισε παιδί μου κανένα βιβλίο

Σχολές Καπάτου Ξεφύλλισε παιδί μου κανένα βιβλίο

Ξεφύλλισε παιδί μου κανένα βιβλίο! Μια ατάκα που συνηθίζουν να λένε οι γονείς ειδικά τώρα το καλοκαίρι . Βασικά, παροτρύνουν τα παιδιά να διαβάσουν λίγο, να ξεφυλλίσουν κάποιο βιβλίο.

Ξεφύλλισε παιδί μου κανένα βιβλίο, το λένε και οι παππούδες .Φυσικά και τα παιδιά πρέπει να παίξουν, να κάνουν μπάνια, να γελάσουν και να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Όμως, τα παιδιά έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο. Συγκεκριμένα, μετά το μπάνιο στην θάλασσα, μετά το συνεχές παιχνίδι σε στιγμές χαλάρωσης μπορούν να διαβάσουν ένα μικρό βιβλίο, ένα παραμύθι. Επίσης, να ξεφυλλίσουν ένα εικονογραφημένο βιβλίο με λεξούλες σε μια ξένη γλώσσα όπως ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά ή γερμανικά.

Το παιδί στις μέρες μας αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το παιδί πρέπει να μάθει να έχει ενδιαφέρον για το βιβλίο. Το να διαβάσει ένα παιδί ένα βιβλίο είναι κάτι που καλλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία.

Με λίγα λόγια, το διάβασμα ενός βιβλίου βοηθά το παιδί στο να συγκεντρώνεται, στο να μένει λίγο μόνο με τον εαυτό του. Όμως, απαιτείται χρόνος, κουβέντα για να πλαστεί η παιδική και νεανική προσωπικότητα.

Το βιβλίο πρέπει να γίνει συνήθεια στο παιδί και γιατί όχι ο φίλος του, μια απαραίτητη συντροφιά στην καθημερινότητά του. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να πειστεί το παιδί να πιάσει το βιβλίο; Πώς μπορούμε να του καλλιεργήσουμε την αγάπη του για το διάβασμα;

Για όλα αυτά χρειάζονται συχνές βόλτες, χάζεμα στα ελληνικά αλλά και στα ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία. Ας αφήσουμε το παιδί να διαλέξει μόνο του το βιβλίο που θα θελήσει να διαβάσει, λαμβάνοντας υπόψη και τα ενδιαφέροντά του, ας το εμπιστευτούμε.

Το σχολείο με τους δασκάλους, το οικείο περιβάλλον, μπορούν όλοι μαζί να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φιλαναγνωσίας. Στο σχολείο το παιδί μαθαίνει να διαβάζει. Όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνει αυτό που διαβάζει.

Αν δυσκολεύεται στην κατανόηση είναι φυσικό να ταυτίσει την ανάγνωση του βιβλίου με κάτι πολύ δύσκολο και κουραστικό. Εν ολίγοις, είναι σημαντική η παρουσία βιβλίων στο σπίτι. Δε χρειάζεται υπερβολή αλλά μέθοδος. Βασική προϋπόθεση η υπομονή και η επιμονή. Διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι τα αντίθετα.

Στις Σχολές Καπάτου λειτουργούν παιδικά τμήματα. Τα μαθήματα γίνονται σε ένα χαρούμενο, ζωντανό περιβάλλον διαμορφωμένο κατάλληλα, ώστε να ανταποκρίνεται στην παιδική ψυχολογία κι οι μικροί μας φίλοι – μαθητές να μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο σε ένα περιβάλλον ασφαλές για μικρά παιδιά.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα παιδικά τμήματα που ξεκινούν από τη νέα σχολική χρονιά καλώντας στο 210 57 67 740.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.