Οι άμαξες έχουν το δικό τους σπίτι

Σχολές Καπάτου Οι άμαξες έχουν το δικό τους σπίτι

Οι άμαξες έχουν το δικό τους σπίτι στην πορτογαλική πρωτεύουσα Λισαβόνα. Το εθνικό μουσείο με τις άμαξες «Museu Nacional dos Coches» εγκαινιάστηκε το 1905 και είναι μία πολυτελής συλλογή.

Είναι ένα αξιόλογο μουσείο στο είδος του που φιλοξενεί 60 βασιλικές άμαξες του XVII, XVIII και XIX αιώνα. Είναι ένα μικρό μεν μουσείο, αλλά με το δικό του στυλ.

Όλες προέρχονται από την Πορτογαλία , την Αυστρία, τη Γαλλία και την ιταλική χερσόνησο. Εκτός από τις άμαξες που αναφέραμε, εκτίθενται επίσης πολλές στολές, αρκετά εξαρτήματα από άμαξες, αρκετοί πίνακες, άρματα και μουσικά όργανα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν διάφορα πορτρέτα, όπως της ιδρύτριας του μουσείου, βασίλισσας Amélia d’ Orléans di Bragança.

Όλα αυτά τα εκθέματα σηματοδοτούν την ιστορία των μεταφορικών μέσων της βασιλικής οικογένειας της Πορτογαλίας. Από τις πιο σημαντικές άμαξες είναι η άμαξα του βασιλιά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας Φιλίππου III (1578-1621), όπου είναι κι η πιο παλιά (1619).

Όλες είναι πολύ καλά διατηρημένες , όπως επίσης και οι 3 ιταλικές άμαξες σε στυλ Barocco italian. Κατασκευάστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα το 1716, για τον πάπα Clemente XI (1649-1721).

Όλες οι άμαξες έχουν το δικό τους στυλ. Η άμαξα όμως του βασιλιά João V κάνει τη διαφορά. Όλες έχουν τη δική τους αισθητική εκείνης της εποχής και μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν και στον τρόπο ζωής εκείνων των ανθρώπων.

Ανάλογα με τη χρήση της καθεμίας τις ονόμαζαν: cocchi, μία άμαξα πολυτελείας με δύο ρόδες. Carrozzelle ένα είδος κλειστής άμαξας. Berline η πρώτη κατασκευάστηκε στο Βερολίνο, ένα από τα πρώτα είδη άμαξας με τέσσερις ρόδες και παράθυρα. Phaeton μία σπορ άμαξα που η χρήση της ήταν αρκετά επικίνδυνη. Coupé καθώς και άμαξες φορεία, οι ονομαζόμενες lettighe.

Το μουσείο είναι ανοιχτό από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή έως τις 6 το απόγευμα. Βρίσκεται στην πορτογαλική συνοικία Belém. Το μουσείο είναι εύκολα προσβάσιμο σε κάθε τουρίστα που είναι διατεθειμένος να επισκεφθεί τα αξιοθέατα της πόλης. Βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το μοναστήρι Monasterio dos Ierónimos και τον πύργο Torre.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται με πολύ αγάπη η πορτογαλική και βραζιλιάνικη γλώσσα από έμπειρο καθηγητή καταρτισμένο στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Με μητρική γλώσσα τα πορτογαλικά.

Η πορτογαλική και βραζιλιάνικη γλώσσα διδάσκεται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.