Οι καλύτερες σειρές δεν είναι πια μόνο αγγλόφωνες

Σχολές Καπάτου Οι καλύτερες σειρές δεν είναι πια μόνο αγγλόφωνες

Οι καλύτερες σειρές δεν είναι πια μόνο αγγλόφωνες. Απόδειξη, μια ισπανική σειρά που έχει κατακτήσει τον κόσμο και μια πολυαναμενόμενη ιταλική σειρά που σίγουρα θα έχει τεράστια επιτυχία.

Για την πρώτη σειρά, σίγουρα έχετε ακούσει όλοι, αν δεν την έχετε κιόλας δει. Πρόκειται για την ισπανική σειρά La casa de papel.

Όταν ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ισπανία τον Μάιο του 2017, κανείς ίσως δεν περίμενε ότι μέσα σε λίγους μήνες θα γινόταν η 1η σε θεαματικότητα μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix παγκοσμίως. Μια σειρά που ήδη έχει γίνει θρύλος, συζητιέται σε κάθε παρέα και έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τους χαρακτήρες να ερωτευτούν και την ισπανική γλώσσα.

Το βασικό θέμα της σειράς είναι η προσπάθεια μιας συμμορίας με έναν ιδιοφυή αρχηγό να καταφέρει την «τέλεια ληστεία», με στόχο το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Η σειρά είναι ιδιαίτερα καλογυρισμένη, με δυνατή πλοκή και ξεχωριστούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι, αργά ή γρήγορα, κερδίζουν τον θεατή με τις προσωπικές τους ιστορίες. Η τεράστια επιτυχία της σειράς παγκοσμίως, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κύκλου, ο οποίος θα προβληθεί μέσα στο 2019. Αν δεν την έχετε ήδη δει, μην τη χάσετε!

Η δεύτερη σειρά βασίζεται στην αποκαλούμενη Τετραλογία της Νάπολης, τα 4 βιβλία της μυστηριώδους Elena Ferrante, τα οποία αποτέλεσαν έναν παγκόσμιο εκδοτικό θρίαμβο και αγαπήθηκαν από περισσότερους από 30 εκατομμύρια αναγνώστες. Ο πρώτος κύκλος της σειράς βασίζεται στο πρώτο βιβλίο, με τίτλο Η υπέροχη φίλη μου. Η ιστορία ξεκινά με βασική αφηγήτρια την ηλικιωμένη Ελένα, η οποία ανακαλύπτει ότι η καλύτερη φίλη της, η Λίλα, έχει εξαφανιστεί. Με αφορμή αυτή την εξαφάνιση ξετυλίγει το κουβάρι της φιλίας τους, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 50 στη Νάπολη. Η σειρά είναι συμπαραγωγή της RAI και του καναλιού HBO. Είναι γυρισμένη στα ιταλικά, ενώ όλοι οι διάλογοι είναι στη ναπολιτάνικη διάλεκτο. Ο πρώτος κύκλος της σειράς παρουσιάστηκε στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας και αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται μέσα στο φθινόπωρο. Την περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία.

Τα τμήματα ιταλικής και ισπανικής γλώσσας ξεκινούν τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου στις Σχολές μας. Αν θες κι εσύ να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο σειρές, ταινίες και τραγούδια στην γλώσσα που αγαπάς, ενημερώσου σήμερα κιόλας σε μια από τις Σχολές μας.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.